Premijer liga BiH: Lider traži nove bodove, Sarajevo dočekuje GOŠK

Danas su na rasporedu tri utakmice

09.12.2023. 09:21
  • Podijeli:
FK Borac-65171e186c61c.webp Foto: FK Borac

Danas su na rasporedu tri utakmice 17. kola Premijer lige BiH.

Od 13 sati počinju dva susreta. Sloga iz Doboja na domaćem terenu (u Modriči) dočekuje ekipu Posušja, koja je u prošlom kolu savladala, i to dosta lako, Igman iz Konjica. Posušani u meč ulaze sa dosta samopouzdanja, i sigurno žele započeti pobjednički niz nakon sedam utakmica u kojima ne znaju za pobjedu.

S druge strane Dobojlije igraju u dosta dobroj formi. Zadnjih pet mečeva ostvarili su tri pobjede i morali se dva puta pomiriti sa porazom, ali su prvi put poraženi na domaćem terenu. Razumljivo, s obzirom da je sa druge strane bio lider na tabeli, Borac.

Dobojlije imaju šansu držati priključak za najboljima pobjedom protiv Posušja, a tim kojeg sa klupe predvodi Vlado Jagodić bi se barem privremeno primakao Sarajevu na samo tri boda.

Fenjeraš protiv lidera
U istom terminu FK Borac, koji je suvereni lider i jesenji prvak u Premijer ligi, igra protiv posljednje ekipe na tabeli, Zvijezde 09 koja je pobjedom od 2:1 u posljednjem kolu napravila veliko iznenađenje protiv aktuelnih osvajača duple krune, fudbalera Zrinjskog.

Za Zvijezdu će ovo biti nova jaka utakmica koja bi bila početak pobjedničke serije, i to protiv ponajboljih timova u bh. fudbalu. S druge strane, Banjalučani u goste idu svjesni svog kvaliteta i žele ostaviti što više prostora između sebe i direktnih konkurenata za titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Momci koje sa klupe predvodi Vinko Marinović imaju šansu da pred meč Sarajeva i GOŠK-a upišu nova tri boda i potvrde svoju dominaciju na zelenom terenu.

Sarajevo u potrazi za iskupljenjem
Poraz od Veleža za fudbalere Sarajeva bio je bolan, a još više boli činjenica da su sinoćnjom pobjedom nad Željezničarem Mostarci dospjeli do trećeg mjesta koje je do sada pripadalo upravo Sarajevu, posljednjeg koje vodi u evropska takmičenja sljedeće sezone. Sarajevo će zbog toga imati imperativ pobjede protiv GOŠK-a na stadionu Asim Ferhatoić – Hase, a pod pritiskom ove sezone bordo tim često nije bio briljantan.

GOŠK ipak ne bi smio biti nepremostiva prepreka za ekipu koja gaji ambicije da prvenstvo završi na prvom mjestu tabele ili, u najmanju ruku, izađe u Evropu naredne jeseni.

GOŠK je u prošlom kolu odigrao uspavanku protiv Širokog Brijega i nije iskoristio sve dublju krizu u igri tima sa Pecare, ali će protiv Sarajeva morati juriti pozitivan rezultat, budući da se nalaze sao dva boda od opasne zone. GOŠK trenutno ima 17 bodova, tek dva više od Igmana koji je 11., i koji bi, da se prvenstvo sada okonča, takmičenje nastavio u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Meč između FK Sarajevo i GOŠK-a počinje u 16 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()