Predsjednik Reala ljut na Ancelottija zbog statusa Modrića i Kroosa u ekipi

Sukob mišljenja

26.09.2023. 10:17
  • Podijeli:
Florentino Perez-1666099397989.webp Foto: Profimedia

Realov prvi čovjek Florentino Perez nije zadovoljan što su hrvatski veznjak Luka Modrić i Nijemac Toni Kroos i dalje u startnoj postavi madridskog kluba, tvrdi novinar The Athletica Mario Cortegana.

Naime, ovaj novinar koji se naročito bavi dešavanjima u Realu je istakao da je Perez na to skrenuo pažnju treneru Carlu Ancelottiju još prošle godine.
Ancelotti je, međutim, ipak odlučio uvrstiti Modrića i Kroosa među 11 za derbi protiv Atletica koji je pripao Jorgandžijama rezultatom 3:1.

"Perez je veoma nezadovoljan što Modrić i Kroos i dalje čine tandem veznog reda, posebno u važnim utakmicama. Ne želi da oni više igraju te je to više puta rekao Ancelottiju, i to još prošle sezone", ističe španski novinar.

Inače, Ancelotti je na konferenciji za medije objasnio zašto se Modrić našao u startnih 11.

"Krenuo sam s Modrićem jer sam želio što više imati loptu, a i želio sam odmoriti Aureliena Tchouamenija koji u posljednje vrijeme igra puno. Ipak, izveo sam Luku jer je Atletico bio bolji od nas. Rano su postigli dva gola, branili se bolje i brzo vršili tranziciju. Ne želim upirati prstom, raditi to Modriću bilo bi previše, ali on je igrao loše. Kao i njegovi saigrači", zaključio je italijanski stručnjak.

Podsjetimo, Ancelottijevi dani u Madridu su odbrojani s obzirom na to da mu na kraju ove sezone ističe trogodišnji ugovor koji neće biti produžen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()