Povratak na tron: Građani na "koti jedan", Haland za anale

Siti srušio Vest Hem (2:0), upisao 25. ovosezonsku recku i tako "anulirao" sinoćnji trijumf Arsenala nad Čelzijem (3:1)

03.05.2023. 22:52
  • Podijeli:
Erling Haland_Profimedia-6452cb7a0bab7.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Mančester sitija ekspresno su se vratili na lidersku poziciju Premijer lige.

Građani su pred svojim navijačima srušili Vest Hem (3:0), upisali 25. ovosezonsku recku i tako "anulirali" trijumf prvog pratioca Arsenala nad Čelzijem (3:1).

Tobdžije su sinoć pokazale zube, autoritativno dobile gradski derbi i bar na kratko držale "kotu jedan".

Na odgovor se nije dugo čekalo. Četa Pepa Gvardiola večeras je izdominirala protiv Čekićara u svim segmentima igre.

Uprkos tome, dugo se mučila da probije "bunker". A kada je u tome uspjela, pitanje pobjednika više se nije postavljalo.

Prvo je "poentirao" Nejtan Ake, onda je hitac u metu poslao i nezaustavljivi Erling Haland, da bi tačku n i stavio Fil Foden.

Ovom treba dodati da je Norvežanin novom reckom postavio apsolutni rekord ostrvske elite sa 35 pogodaka, što je, budimo realni, bila neminovnost od kada se izjednačio sa bivšim rekorderima Alanom Širerom i Endijem Kolom.

Siti trenutno ima 79 bodova iz 33 odigrane utakmice. Arsenal je korak iza, uz meč više.

U drugom susretu večeri Liverpul je sa minimalnih 1:0 savladao Fulam i na taj način ostao u trci za plasmanom u Ligu šampiona.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()