Potvrđeno: Zvezda "otela" napadača praške Slavije

Piter Olanjinka od ljeta dolazi na "Marakanu" kao slobodan igrač

09.01.2023. 22:17
  • Podijeli:
Piter Olanjinka foto twitter-63bc84e6dcff5.webp Foto: Twitter/Crvena zvezda

Napadač praške Slavije Piter Olanjinka potpisao je predugovor sa Crvenom zvezdom kojoj će se priključiti 1. jula 2023. kao slobodan igrač, objavio je aktuelni šampion Srbije.

Kako se navodi Olanjinka je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine uz mogućnost produžetka saradnje na još godinu dana.

Prema pisanju čeških medija Zvezda je iskoristila zastoj u pregovorima oko novog ugovora između potencijalnog reprezentativca Nigerije i praške Slavije.

"Olajinka je potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. On će od prvog jula 2023. godine i zvanično postati član velikog srpskog kluba. On je prethodnih dana definisao uslove buduće saradnje sa Crvenom zvezdom, ali će Slavija imati dovoljno vremena da pronađe adekvatnu zamenu, pošto će Olajinka ostati na Eden stadionu narednih šest meseci“, piše češki Blesk, prenosi Mozzartsport.

Nigerijac ima 27 godina i jedan je od važnijih igrača češkog velikana u proteklih pet godina. Sa Slavijom je osvojio tri šampionske titule, odigrao 169 utakmica i postigao 43 gola, uz 23 asistencije. Ono što je još važnije za crveno-bijele jeste da je stekao i ogromno iskustvo u evropskim takmičenja, igravši grupne faze stva tri evropska takmičenja. Konkretno, sa Slavijom je u učestovao u elitnom takmičenju u sezoni 2019/2020. kada se praški klub osvojio dva boda u "grupi smrti" sa Interom, Barselonom i Dortmundom.

Olanjinka je najkonkretniji bio protiv italijanskog giganta, protiv koga je zabilježio gol i asistenciju dva međusobna meča (1:1 i 1:3), a pet puta na šest utakmica je odigrao svih 90 minuta. U Ligi Evrope je ostvario 19 utakmica i zabilježio po dva gola i dvije asistencije, dok je najubojitiji bio u Ligi konferencije, gdje je na 16 utakmica postigao šest golova, uz dvije asistencije.

U ovoj sezoni Olajinka jetakođe na visokom nivou, pošto je odigrao 23 utakmice i postigao 11 golova, uz četiri asistencije u svim takmičenjima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()