Potencijalni Zmaj potpisao za Ajax: Vuče me BiH

Sa bivšim prvakom Evrope potpisao ugovor na pet godina

06.08.2023. 15:09
  • Podijeli:
31287529-54f9-45e8-974d-6c0d23172623-64cf9aee82d21.webp Foto: Ajax

Potencijalni bh. reprezentativac Jakov Medić potpisao je za slavni Ajaks.

Medić je po vokaciji stoper, a u redove nizozemskog velikana stigao je iz redova njemačkog St. Paulija. Ovaj 24-godišnjak je slovio za jednog od najboljih defanzivaca njemačke "Cvajte".

On je sa Ajaksom potpisao ugovor na pet godina. Medić je rođen u Zagrebu, ali je njegov otac iz Čapljine, te ima pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

Prošle godine je prilikom gostovanja u podcastu Inkubator rekao kako je zainteresovan da nastupa za "Zmajeve".

- Zvali su me iz BiH. Veoma su zainteresovani jer mogu igrati za BiH. Nije lako. Hrvatsko sam dijete, rođen u Hrvatskoj i srce mi je hrvatsko.

Vuče me i dolje jer mi je tata iz Hercegovine i dolje sam kao mali uvijek bio. Još moram razmisliti oko toga. Uvijek postoji šansa - rekao je Medić.

Inače, Medić je karijeru počeo u Hrvatskom Dragovoljcu. Igrao je još za Istru, Lučko, Vinogradar, a onda je uslijedio odlazak u Njemačku.

Bio je član Nirnbega, bio je na posudbi u Vehen Viesbadenu, a od 2021. je bio član St. Paulija.

Sada stiže u Ajaks koji je ovog ljeta doveo reprezentativca Bosne i Hercegovine Benjamina Tahirovića iz Rome za oko osam miliona eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()