Posljednje pojačanje Bayerna ne zna engleski i zbog toga ne može igrati

Teško se navikao

08.03.2024. 22:20
  • Podijeli:
Bryan Zaragoza x com-65eb1af2a5daa.webp Foto: X-com

Trener Bayerna Thomas Tuchel otkrio je probleme koje bivši napadač Granade Bryan Zaragoza ima u adaptaciji u njemački tim i zbog čega nije u ozbiljnoj konkurenciji za sastav.

Zaragoza je došao kao posljednje pojačanje Bayerna i zimskom prijelaznom roku, a Tuchel je objasnio da su jezici glavna poteškoća koju Bryan Zaragoza nalazi u integraciji u ekipu.

"Nedostaje mu jezik. Teško mu je da govori engleski i njemački, to je nešto osnovno. Transfer smo realizovali sad kako bismo uštedjeli vrijeme adaptacije. Već mi je bilo jasno da je ovo bio veliki korak za njega. Vidimo to sada. Vidimo i njegov kvalitet, ali također primjećujemo da integracija nije potpuna sa stanovišta jezika. Zato će nam trebati neko vrijeme", kazao je Tuchel.

Bryan Zaragoza, 22-godišnjak koji je već debitovao u reprezentaciji Španije, prešao je u Bayern 1. februara na pozajmicu za 4 miliona eura.
Kako je dogovoreno, Bayern će 1. jula otkupiti njegov ugovor za 13 miliona eura, a do sada je Zaragoza odigrao samo jednu utakmicu za Bavarce 18. februara protiv Bochuma koji je slavio 3:2.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()