Poraz za kraj: Petev promiješao karte, Zmajevima skresana krila

Fudbaleri BiH nemaju za čim da žale. Napravili su iskorak, plasirali se u društvo najboljih, te obezbijedili baraž

26.09.2022. 22:39
  • Podijeli:
Rumunija BiH_FS BiH-1664224504895.webp Foto: FS BiH

Fudbaleri Bosne i Hercegovine porazom su spustili zavjesu na više nego uspješnu avanturu u Ligi nacija.

Zmajevi su u završnoj predstavi, koja za njih nije imala rezultatski značaj, poraženi od Rumunije rezultatom 1:4.

Selektor Ivajlo Petev je, nakon što je postalo jasno da su Edin Džeko i drugovi izborili tron, plasman u A diviziju i lakši put ka Evru, izmiješao karte i na teren poslao značajnu drugačiju postavu u odnosu na prethodni duel protiv Crne Gore.

Šansu su dobili igrači sa manjom minutažom i, sigurno je da su mogli bolje da je iskoriste.

Domaćin je najbolji fudbal odigrao u finišu prvog dijela utakmice koja je nakratko prekinuta nakon 32 sekunda igre zbog sukoba navijača. U tom intervalu je Denis Man pogodio za vođstvo, Rumuni su propustili još dvije dobre prilike, nagovijestivši tako ono štop slijedi u nastavku.

Georgi Puškaš je u 73. minutu povisio na 2:0, a iako je Džeko četiri minuta kasnije smanjio na 1:2, bilo je prekasno.

Domaći su do kraja preko Andreija Ratiua i ponovo Puškaša stigli do časnog oproštaja od B divizije.

Zmajevi, s druge strane, nemaju za čim da žale. Napravili su iskorak, plasirali se u društvo najboljih, te obezbijedili baraž koji im znatno može olakšati put ka narednoj kontinentalnoj smotri.

Standings provided by SofaScore
  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()