Ponovo sukob Tadića i Kokcua: Spriječena tuča igrača Srbije i Turske

Kapiten Ajaxa i reprezentativac Srbije Dušan Tadić doveo je Kopljanike do vodstva u 14. minuti

06.04.2023. 08:24
  • Podijeli:
Tadic_Kokcu_foto_TW-642e5ed86542b.webp Foto: Twitter/@eurofootcom

Derbi Nizozemske De Klassieker, između Feyenoorda i Ajaxa donio je mnogo varnica, ali su na kraju gosti iz Amsterdama ostvarili plasman u finale Kupa Nizozemske.

Kapiten Ajaxa i reprezentativac Srbije Dušan Tadić doveo je Kopljanike do vodstva u 14. minuti susreta.

Stvari na početak vratio je Santiago Tomas Gimenez na asistenciju Alireze Jahanbakhsha, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Pobjedu i plasman u finale Kupa izabranicima Johna Heitinge donio je početkom drugog poluvremena Davy Klaassen.

Utakmicu je obilježio sukob Dušana Tadića i Orkuna Kokcu u 61. minuti utakmice. Nakon jednog duela, došlo je do naguravanja i fizičkog kontakta dva fudbalera, koja baš i ne vole jedan drugog.

Navijači na društvenim mrežama traže istragu protiv Tadića, jer ga optužuju da prvocirao Kokcu zbog ramazana i posta svojom gestikulacijom. Navodno, navijači smatraju da Tadić poslao poruku Kokcuu da “jede s poda”. Međutim, sve se svodi na raspravu na društvenim mrežama i mogla bi uslijediti istraga nizozemskog saveza. Uostalom, procijenite sami na video snimku.

Nije ovo prvi put da su u glavnim ulogama reprezentativci Turske i Srbije. 12. marta Kokcu je ignorisao Tadića, kada su se na centru trebali pozdraviti kao kapiteni oba tima.

Razlog Kokcuovog igonorisanja je razorni zemljotres, koji je početkom godine pogodio Tursku i Siriju. Sjećanje na preko 57 hiljada poginulih, preko 120.000 ranjenih i stotine hiljada onih koji su ostali bez krova nad glavom, dali su svi kapiteni nizozemskih klubova u 21. kolu najjače lige, osim Ajaxovog Dušana Tadića.

Ajax će u finalu 30. aprila igra protiv PSV Eindhovena, koji je eliminisao u polufinalu niželigaša Spakenburg.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()