Pogledajte kako je Fenerbahče objavio da je doveo Mourinha

"Posebni" ide u Istanbul

02.06.2024. 12:01
  • Podijeli:
mourinho x com-665c42adab2c0.webp Foto: X-com

Jose Mourinho novi je trener Fenerbahčea, objavio je to turski velikan s dvije objave na društvenim mrežama. Potugalac je potpisao ugovor do juna 2026. godine. Mourinho je bez posla bio od januara ove godine, kada je dobio otkaz u Romi. Mourinho je tako postao ponovo, doduše ovaj put nešto duže, trener Edinu Džeki.

Turski mediji pisali su da je Mourinho nakon inicijalnih razgovora s vodstvom Fenerbahčea kontaktirao bosanskohercegovačkog napadača Edina Džeku i brazilskog veznjaka Freda. Obojicu je trenirao u prošlosti, u Romi i Manchester Unitedu, te je obojicu navodno pitao kakva je situacija u klubu, a očito mu se njihov odgovor svidio.

Mourinho je jedan od najboljih trenera 21. stoljeća. Vodio je Benficu, Leiriju, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United, Tottenham i Romu. Četiri puta proglašen je najboljim trenerom godine, dvaput je osvojio Ligu prvaka, a tome je dodao još 26 drugih klupskih trofeja.

Fenerbahče je ovu sezonu turskog prvenstva završio na drugom mjestu s 99 bodova, tri manje od prvaka Galatasaraya. U Konferencijskoj ligi stigao je do četvrtfinala, gdje ga je izbacio budući osvajač takmičenja Olympiacos. Ispao je u istoj fazi turskog kupa od Ankaragucua, dok ga je Galatasaray savladao u domaćem superkupu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()