PL BiH: Tuzlaci pokvarili planove Banjalučanima

Siti je do važnog boda u borbi za opstanak došao u "minut do 12", ostavivši Borac bez već viđenog cijelog plijena

31.03.2023. 19:57
  • Podijeli:
Tuzla siti Borac_Sportsport-64271f49c1fc5.webp Foto: Sportsport

Fudbaleri Tuzla sitija i Borca remizirali su 2:2 u prvom meču 24. kola Premijer lige BiH.

Tuzlaci su do važnog boda u borbi za opstanak došli u "minut do 12", ostavivši Banjalučane bez već viđenog cijelog plijena.

Krenuli su učenici Milenka Bošnjakovića jako, agresivno, ofanzivno... U uvodu su bili bolji sastav, kreirali su i neke solidne prilike, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu.

Kontroverzna situacija dogodila se u 30. minuta kada je sudija Dragan Kesić propustio da pokaže na "kreč" nakon što je lopta u ruku pogodila gostujućeg igrača Ivana Lagundžića. Sa tribina "Tušnja" tada se zaorilo "lopovi, lopovi, lopovi".

No, to kao da je razdrmalo goste koji su preko Momčila Mrkajića prvi stigli do vođstva.

Pri rezultatu 0:1 se otišlo na odmor da bi Crveno-plavi u nastavku dodali gas i preko Jove Lukića udvostručili prednost, nakon čega su mogli i da riješe duel.

Činilo se u tim trenucima da će četa Vinka Marinovića vezati treći trijumf i napraviti veliki iskorak ka Evropi.

No, domaćin se nije predao. Prvo je zahvaljujući uspješno realizovanom penalu, koji je takođe bio diskutabilan, preko Miće Kuzmanovića stigao do 1:2, da bi isti igrač u trileru ponio epitet junaka.

Igrao se 92. minut, bila je to gužva u šesnaestercu gostiju, Kuzmanović je bio na pravom mjestu i loptu "spakovao" u mrežu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()