Penalom u 93. minutu: Barsa preokretom stigla do pobjede

Djelovalo je da će Barsa “prosuti” bodove na dalekom gostovanju u Atlanskom okeanu kada je Munir El Hadadi lijepim udarcem doveo Las Palmas u vodstvo poslije dodavanja Ramireza

05.01.2024. 10:36
  • Podijeli:
barcelona reuters-656779779c3e3.webp Foto: Reuters

Posljednja utakmica 19. kola španske Primere koja se igrala u četvrtak, donijela je veliku dramu. Aktuelni šampion Barselona uspjela je da dođe do pobjede na gostovanju na Kanarskim ostrvima. Ekipa Ćavija Ernandeza je poslije preokreta u sudijskoj nadoknadi vremena pobjedila Las Palmas sa 2:1 (0:1). Pobjednički gol plavo-crvene postigao je Ilkaj Gundogan iz penala u 90+3. minutu.

Bio je to drugi vezani trijumf za Katalonce, koji su sada treći na tabeli sa 41 bodom, sedam manje u odnosu na liderski dvojac koji čine Real Madrid i Đirona. Las Palmas je deseti sa 25 bodova, a u posljednje tri runde ne znaju za pobjedu.

Djelovalo je da će Barsa “prosuti” bodove na dalekom gostovanju u Atlanskom okeanu kada je Munir El Hadadi lijepim udarcem doveo Las Palmas u vodstvo poslije dodavanja Ramireza.

Do izjednačenja Ćavijev tim je čekao do 55. minuta, kada se Feran Tores najbolje snalazi u šesnaestercu domaćih i poravanava – 1:1.

Bio je domaći tim veoma blizu velikog uspjeha i osvajanja boda protiv favorizovane Barselone, ali Dejli Sinkgraven pravi grub prekršaj, zbog kojeg dobija direktan crveni karton. Još gore po njegov tim, skrivio je jedanaesterac koji Ilkaj Gundogan koristi i donosi tri boda Barseloni.

Sada slijedi pauza, a Barsa se utakmicama u šampionatu Španije vraća tek 21. januara, kada će u Sevilji gostovati Betisu. Las Palmas će 13. januara ugostiti Viljareal.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()