Panika u Srbiji: Mitrović ima frakturu stopala, propušta li sudar s Brazilom?

Još svega devet dana do Mundijala

11.11.2022. 08:19
  • Podijeli:
aleksandar_mitrovic - reuters-1668151115927.webp Foto: Reuters

Još je samo devet dana ostalo do početka Svjetskog prvenstva u Kataru. Ipak u Srbiji je vlada panika, jer su se pojavile informacije da je najbolji napadač "Orlova" Aleksandar Mitrović povrijeđen.

Naime, napadač Fulhama, koji je pobjedničkim golom u Portugalu odveo Srbiju u Katar, ima dvije manje frakture stopala i vrlo vjerovatno neće igrati u posljednjem susretu Fulhama prije pauze.

Ono što puno više brine Piksija jeste što niko ne zna u kakvom će stanju Mitrović otići u Katar. Zasad nije poznato hoće li se moći oporaviti do prve utakmice i susreta protiv Brazila. Napadač Fulhama se povrijedio u utakmici Srbije protiv Švedske u kojem je postigao hattrick, no pretrpio je jedan žestok udarac od Lindelofa i povreda mu se u narednim utakmicama znatno pogoršala.

Inače, Srbija će na ovom Mundijalu igrati skoro istu grupu, kao i prije četiri godine u Rusiji.

Uz Brazil i Švicarsku s kojima je igrala i prije četiri godine, protivnik će joj biti još Kamerun.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()