Ogorčen na Fulham: Mitroviću propao transfer iz snova

Trećeplasirani klub nogometnog prvenstva Saudijske Arabije navodno je ponudio Mitroviću trogodišnju saradnju uz 25 miliona eura godišnje plaće

20.07.2023. 07:24
  • Podijeli:
Aleksandar Mitrović_Profimedia-645fb2f8c9c3a.webp Foto: Profimedia

Jedan od najboljih napadača engleske Premier lige i najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović (28) ljut je na Fulham jer mu propada transfer kojem se nadao. Engleski klub procijenio ga je na 60 miliona eura, puno iznad procjene Transfermarkta (28 miliona eura) i čini se da mu propada željeni transfer u Al-Hilal.

Trećeplasirani klub nogometnog prvenstva Saudijske Arabije navodno je ponudio Mitroviću trogodišnju saradnju uz 25 miliona eura godišnje plaće. Reprezentativac Srbije je pristao na transfer, no posao kvari klub s kojim je pod ugovorom do ljeta 2026. godine.

Iz Fulhama su potvrdili da nemaju namjere prodavati svoje najbolje igrače, a Mitrović, strijelac 15 golova u prošloj sezoni, to jest. Iz Sky Sportsa donose reakciju Mitrovića na Fulhamovu odluku. Navodi se da je klub odbio već dvije ponude Al-Hilala za njegov transfer te da je on nakon toga donio odluku da više neće igrati za Engleze. Tu odluku već je prenio porodici, dodaje se.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()