Oglasili se Dinamovi Bad Blue Boysi nakon smrti navijača u Grčkoj

Još uvijek ništa nije službeno, a Bad Blue Boysi prvi put su se oglasili nakon brojnih špekulacija

09.08.2023. 11:05
  • Podijeli:
dinamo bad blue boys kralj pixsell.jpg Foto: Igor Kralj/Pixsell

Grčka policija provodi istragu u kojoj želi doći do ubojice 29-godišnjeg navijača AEK-a nakon žestokih sukoba u Atini.

U neredima su sudjelovali Bad Blue Boysi koji su s prijateljskom skupinom navijača Panathinaikosa napali pristalice AEK-a ispred stadiona Dinamova protivnika.

Sukob je odjeknuo Evropom, grčki narod žestoko je osudio napad Hrvata na njihove državljane, ali pojavila se i vijest kako bi ubojica mogao biti Grk, tačnije navijač Panathinaikosa.

Još uvijek ništa nije službeno, a Bad Blue Boysi prvi put su se oglasili nakon brojnih špekulacija.

Na svom profilu na Instagramu objavili su fotografiju s tribine. U fokusu je mala zastava s prekriženim nožem, aludirajući na to da navijači Dinama ne koriste noževe u tučnjavama.

Policija je tijekom utorka napravila brojne akcije uhićenja, a u najnovijoj su petorica Hrvata uhićena na obali. Htjeli su brodom pobjeći prema Italiji.

Prema procjenama još je 20-ak Bad Blue Boysa širom Atine i Grčke, a uhićeni bi danas trebali na saslušanje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()