Odlazak posljednjeg romantičara: Marco Reus otkrio da napušta Borussiju

Ali i da njegov posao još nije završen

03.05.2024. 18:23
  • Podijeli:
marko rojs, fk borusija dortmund - 16 april 2024 - profimedia-6634db2a75e9c.webp Foto: Profimedia

Nakon 12 sezona u klubu, gdje je postao velika ikona, legenda i čovjek kojeg su mnogi s njime zapravo poistovječivali, Marco Reus napustit će Borussiju Dortmund.

To je otkrio u emotivnom obraćanju na stadionu, gdje je proveo puno lijepih trenutaka, kojih bi vjerojatno bilo i više da njegova karijere nije, koliko impresivnim izvedbama, jednako toliko bila prožeta ozljedama.

Najavio se oprostiti Ligom prvaka

No, otkrio je kako njegov posao u klubu još uvijek nije gotov te da želi na Wembley. Naravno, tu se misli na finale Lige prvake, kojem se njegova momčad podosta približila domaćom pobjedu 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici protiv Paris Saint-Germaina.

“12 godina igrao sam na ovom prekrasnom stadionu, a klubu sam posvetio pola života. Klub i ja donijeli smo odluku da nećemo produžiti moj ugovor. Sretan sam i ponosan što sam toliko dugo bio članom ovog kluba i teško pronalazim riječi”, rekao je Reus, dodavši:

“Važno je reći navijačima da i dalje imamo jedan veliki cilj. Želimo otići na Wembley i donijeti taj trofej ponovno u Dortmund. Fokusirani smo svi na taj cilj. Vidjet ćemo se još par puta na ovom stadionu.”

Reus je za žuto-crne odigrao 424 utakmice, upisavši 168 pogodaka i 128 asistencija. Tri puta je bio proglašen za najboljeg igrača Bundeslige, ali ju nikad nije osvojio. U rubrici trojeja ima tek dva Kupa i tri Superkupa, no onaj najveći ove sezone mu još uvijek može pripasti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()