Objavljen razgovor glavnog sudije sa arbitrima u VAR sobi: Savršeno, svirat ću penal za Real Madrid

Bruji Španija o (ne)pravdi

22.01.2024. 14:04
  • Podijeli:
real reuters-65ae596b39e25.webp Foto: Reuters

Na društvenim mrežama se pojavila konverzacija sudija tokom utakmice Primere između Real Madrida i Almerije koja je okončana pobjedom Kraljeva rezultatom 3:2.

Trijumfu Los Blancosa je psoredovalo nekoliko kontroverznih odluka. Nakon vodstva gostiju 2:0 već u prvom dijelu domaćin je u nastavku preokrenuo rezultat, a Carvajal je postigao treći gol za Real u devetoj minuti sudijske nadoknade.

Prva diskutabilna odluka donesena na štetu gostiju je zabilježena u 53. minuti susreta kada je dosuđen jedanaesterac za domaćina.

Stoper gostiju Kaiky je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali ga je Joselu izbacio iz ravnoteže, a također u šesnaestercu Almerije je bio potencijalni prekršaj Antonija Rudigera na Edgaru.

Sudija Francisco José Hernández Maeso iz Extremadure nije prvobitno ništa dosudio, a onda ga je VAR sudija Alejandro Hernández Hernández s Kanarskih otoka kontaktirao pa je naknadno objavljen njihov razgovor.

Hernandez: Fran, preporučujem pregled na terenu kako bi mogao procijeniti moguću kaznu igranja rukom defanzivca Almerije. Postavio sam ti visoko da možeš vidjeti situaciju u kontekstu razdvajanja igrača.

Maeso: Savršeno. Igrač Madrida završava i pogađa razdvojenu ruku, a odbrambeni igrač Almerije zauzima prostor. Dosudit ću jedanaesterac, bez kartona.


Potencijalni prekršaji dvojice Realovih igrača Joselua i Rudigera se uopšte ne spominju, a druga situacija je zabilježena devet minuta kasnije kada su gosti postigli treći gol preko Arribasa za 3:1.

Ipak, ponovo se oglasio VAR pa je glavni sudija nakon pregleda snimke poništio njegov pogodak, a igraču Almerije Lopyju pokazao žuti karton jer je ranije u toku akcije udario Bellinghama.

Hernandez: Fran, dođi vidjeti ovu situaciju zbog mogućeg prekršaja na početku akcije. U redu? Pokazat ću ti tačku kontakta. Možeš vidjeti da je unutar iste faze napada. Igra se nastavlja i završava pogotkom.

Maeso: Dosudit ću faul za Real, poništiti gol i Almerijinom igraču s brojem šest pokazati žuti karton.

Svega nekoliko minuta kasnije je viđena nova sporna situacija na terenu, a na snimku se ne vidi jasno je li Vinicius kod izjednačujućeg gola igrao rukom ili ramenom.

Sudija je prvobitno poništio gol, ali je nakon konsultacije sa VAR-om promijenio odluku i priznao gol Viniciusa.

Hernandez: Evo, evo, to je to. Daj mi rikverc desno. Zaustavi se na tački kontakta. Preporučujem ti pregled na terenu kako bi mogao procijeniti situaciju.

Maeso: Savršeno.

Hernandez: Pogađa ga u desno rame. Fran, pokazat ću ti, u redu? Stavit ćemo super sporo. Pogađa ga u rame.

Maeso: Daj mi kontaktnu tačku.

Hernandez: Evo ti.

Maeso: Gol. Bez prekršaja.

Hernandez: To je to.

Maeso: Savršeno. Pogađa loptu ramenom i to je valjan gol. Nema prekršaja. Signalizirat ću gol.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()