Novi "šamar"za Želju u Trebinju, Igman uvjerljiv protiv Posušja

Blijeda partija tima s Grbavice

01.04.2023. 16:55
  • Podijeli:
fk zeljo-64284485b0a89.webp Foto: FK Željezničar/Adem Čatić

Leotar je danas u okviru 24. kola m.tel Premijer lige savladao loš Željezničar rezultatom 1:0 i tako došao do izuzetno bitnih bodova u borbi za opstanak u društvu najboljih.došli su do važnih bodova u borbi za opstanak.

Leotar se od početka namentnuo agresivnijom igrom po teškom i neravnom terenu, a najbolju šansu imali su u 22. minuti kada je Handžić sa pet metara propustio pravi zicer poslije ubačaja Milovića.

Ipak, deset minuta kasnije Leotar je poveo. Nakon auta i ubacivanja u kazneni prostor, veoma loše reagovala je odbrana Željezničara na čelu s golmanom Bendermom, a Stojković je iz blizine poslao u mrežu za 1:0.

Blijedi Željezničar je tek u 44. minuti došao do šanse, a golman Puletić sjajno je odbranio udarac Drlje sa svega nekoliko metara.

U nastavku gotovo da nije bilo pravih šansi, igralo se s dosta prekida i nepovezano, ali je Leotar bio taj koji je kontrolisao zbivanja na terenu i ipak je došao do zaslužene pobjede.

U drugoj utakmici današnjeg programa Igman je u Konjicu deklasirao Posušje, a bilo je 3:0. Strijelci za domaćina bili su Ramić, Jakupović i Hrelja.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()