Nizozemski novinar kritikovao Tahirovića: Ima brzinu kamiona, to nema nikakvog smisla

Driessen je u podcastu "Kick-Off" govorio o mladom veznjaku koji je prethodnog ljeta pojačao redove Ajaxa u kojeg je stigao iz Rome

25.10.2023. 12:35
  • Podijeli:
Benjamin_tahirovic_Ajax_foto_TW-649313081b2ab.webp Foto: Twitter/@AFCAjax

Nizozemski novinar i urednik jednog od najčitanijih tamošnjih portala De Telegraafa Valentijn Driessen je oštro kritikovao bh. reprezentativca Benjamina Tahirovića.

Driessen je u podcastu "Kick-Off" govorio o mladom veznjaku koji je prethodnog ljeta pojačao redove Ajaxa u kojeg je stigao iz Rome.

Referirao se on na riječi bivšeg sportskog direktora Kopljanika Svena Mislintata koji je našeg Zmaja nazvao "jednim od najvećih talenata u svijetu na svojoj poziciji".

"Ovo je dakle najbolji zadnji vezni u svijetu? On to definitivno nije. Čovjek ima brzinu kamiona, to nema nikakvog smisla. Ne vidi i ne čita igru baš kao i njegov trener", rekao je Driessen i dodao:

"Ne bi trebao ostati u ekipi, to je sigurno. Silvano Vos je bio suspendovan za utakmicu protiv Utrechta, istina je da dobija mnogo žutih kartona, ali donosi više ekipi od Tahirovića".

Također, kritikovao je i trenera Mauricea Steijna koji nije uspio napraviti određene nogometaše boljima nego što jesu.

"Nijedan igrač nije postao bolji pod njegovim vodstvom već samo gori. Vidite li samo Šutala. To je dramatično. Sumnjate vjerovatno da ga određeni igrači bojkotuju, a kada vidite šta Berghuis i Taylor, ništa nije isključeno", završio je.

Amsterdamski sastav proživljava najteže dane u svojoj historiji budući da su u sedam odigranih utakmica osvojili svega pet bodova i nalaze se na pretposljednjem mjestu na tabeli sa 22 boda iza prvoplasiranog PSV-a i dvije utakmice manje.

Dodajmo da je Tahirović dosad odigrao devet utakmica za Ajax i upisao asistenciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()