Nevjerovatne cijene karata za Messijev debi u dresu Inter Miamija

Messi se, podsjetimo, u ovom prijelaznom roku povezivao s više klubova nakon što je kao slobodan igrač napustio Paris Saint-Germain

18.07.2023. 11:05
  • Podijeli:
leo messi reuters-64b4de099e694.webp Foto: Reuters

Inter Miami je jučer predstavio Lionela Messija. Argentinska superzvijezda priključit će se ekipi kroz nekoliko dana i započeti s radom u MLS franšizi, s kojom je dogovorio suradnju do kraja 2025. godine. Bilo je problema s njegovim predstavljanjem jer je na Floridi trajala velika oluja, pljuštalo je te je puhao jak vjetar.

Navijači Miamija i Messijevi fanovi po tom su nevremenu stajali izvan stadiona i čekali da počne ceremonija predstavljanja, koja je pomaknuta za nekoliko sati dok oluja ne prestane. Skandirali su Messijevo ime dok je padao pljusak. Objavljeno je da će Messi debitovati u petak u utakmici Leagues Cupa, takmičenja u kojem jedni protiv drugih igraju klubovi iz SAD i Meksika.

Ulaznice su jučer puštene u prodaju, a prosječna cijena iznosi 450 eura. Najskuplje ulaznice prodaju se po basnoslovnih 100.000 eura!

Messi se, podsjetimo, u ovom prijelaznom roku povezivao s više klubova nakon što je kao slobodan igrač napustio Paris Saint-Germain. Spominjala se mogućnost njegovog povratka u Barcelonu, ali i odlazak u Saudijsku Arabiju odakle su mu nuđene stotine miliona eura. Odluku o dolasku u SAD donio je zbog porodice.

Južna Florida je kulturološki vrlo bliska Latinskoj Americi pa će se Messijevi osjećati kao kod kuće, a istaknuo je i kako mu se sviđa što u SAD postoji ipak nešto manji medijski interes za nogomet i što neće biti pod pozornosti na kakvu je navikao u Evropi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()