Nekadašnji đak je pobijedio: Partizan izgubio spor, sad Joviću moraju sve da plate

Partizan je pokušao da ospori isplatu 60.000 evra, ali nije dostavio konkretne dokaze zbog kojih bi sud promijenio odluku.

26.05.2024. 14:52
  • Podijeli:
nemanja jovic Dusan MilenkovicATAImages-66531ad5e1d49.webp Foto: Dusan MilenkovicATAImages

Nekada najtalentovaniji igrač u Partizanovoj školu Nemanja Jović pobijedio u sudskom sporu svoj matični klub.

Fudbalski klub Partizan završio je još jednu neuspješnu sezonu remijem (2:2) na svom terenu protiv Radničkog iz Kragujevca, a svima je jasno da nešto mora da se mijenja. O tome je govorio i jedan od najiskusnijih igrača crno-bijelih, fudbaler čiji bi glas u svlačionici trebalo da se čuje glasnije od nekih drugih, Nemanja Nikolić. Na sve druge probleme kluba sada bi mogao da se nadoveže i jedan slučaj iz istorije…

Nekadašnji đak Partizanove škole, a kasnije prvotimac crno-bijelih Nemanja Jović dobio je sudski spor protiv bivšeg kluba i pred Sudom za sportsku arbitražu. Zapravo, tamo je samo potvrđena presuda Fudbalskog saveza Srbije, pa će Partizan morati da isplati igraču portugalskog Eštorila preko 250.000 evra zbog neisplaćenih zarada, ali i bonusa za potpisivanje ugovora!


Kako saznaje Mozzart Sport, u presudi CAS stoji da je Jović tražio da mu se isplati 47 neisplaćenih plata u vrijednosti od 37.436 dinara, odnosno, 1.759.436 dinara ukupno, potom 196.600 evra od mjesečnih rata, koje su po ugovorima (a bila su tri) iznosile 10.000 evra mjesečno, kao i 60.000 evra bonusa za potpisivanje posljednjeg, trećeg ugovora sa crno-bijelima, koji je trebalo da važi od 22. avgusta 2022. do 30. juna 2027. godine. Sve kada se sabere – više od 250.000 evra.

Partizan je pokušao da ospori isplatu 60.000 evra, ali nije dostavio konkretne dokaze zbog kojih bi sud promijenio odluku. Sa druge strane, Jović je i sudu u Lozani dostavio detaljnu dokumentaciju nakon koje nije bilo potrebe da se mijenja odluka – između ostalog je Nemanja Jović dokazao i da mu Partizan dvije godine i devet mjeseci nije uplaćivao zdravstveno osiguranje.

Jović je u ljeto 2023. godine dobio raskid ugovora sa Partizanom na osnovu neisplaćenih zarada, a nekoliko mjeseci je bio bez kluba prije nego što se priključio portugalskoj ekipi. Nemanja nije uspio da pokaže svoj ogroman talenat u portugalskom fudbalu i na tri meča je zabilježio tek 13 minuta ove sezone.


Nekadašnji reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, ali i kod Dragana Stojkovića Piksija na turneji protiv jamajke i Japana, odigrao je za Partizan čak 95 mečeva, iako je kao veoma mlad stigao u prvi tim. Postigao je 11 golova i asistirao 10 puta, a kao najbolji trenutak u dresu tima iz Humske ističe se pogodak protiv Fejenorda u nokaut fazi Konferencijske lige.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()