Nebeski skok Gvardiola za nadu protiv Građana

Leipzig i City odigrali 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka

22.02.2023. 22:54
  • Podijeli:
city_leipzig - reuters-63f68a2f7a1ce.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Leipziga i Manchester Cityja večeras su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u sjajnoj utakmici odigrali 1:1 i tako ostavili karte otvorene za prolaz u naredni krug takmičenja.

Hrabro se postavio domaćin pred favoriziranim Građanima, koji i ove, kao i prethodnih godina cilja na sami kraj i konačno osvajanje "klempavog pehara".

Utakmica je počela nešto boljom igrom gostiju iz Engleske, koji su imali više od igre, ali na prvu šansu čekali smo do 14. minute kada udarac Diasa glavom brani Bkaswich.

City je poveo u 27. minuti. Veliku grešku Schlagera iskoristio je Grealish, koji je loptu dobacio do Gundogana. Njemački reprezentativac sjajno vara Gvardiola i dodaje do Mahreza koji lijepim udarcem pogađa za veliko slavlje tima s Etihada.

Narednu šansu za tim Pepa Guardiole propušta Rodri, koji u 30. minuti šutira glavom, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Jedinu šansu vrijednu pomena koju su fudbaleri Leipziga imali desila se u finišu prvog dijela, kada je Werner šutirao, ali je to Ederson lako odbranio, te se na odmor odlazi rezultatom 1:0 za City.

U drugom dijelu ipak nešto bolja igra njemačkog tima, koji je krenuo mnogo ofanzivnije ka golu Edersona.

Ipak, prvu šansu i to veliku ponovo propuštaju gosti preko Grealisha. U 55. minuti velika šansa i za Leipzig, ali udarac Henrichsa odlazi za malo pored stative Edersona.

Novu šansu za domaćina u 63. minuti propušta Andre Silva, ali opet Ederson brani. Vrijedi istaknuti još jednu sjajnu odbranu brazilskog golmana u 69. minuti nakon udarca Szoboszlaija.

Konačno u 70. minuti Leipzig dolazi do izjednačenja, a strijelac je bio nakon nebeskog skoka hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol.

Ostalo je do kraja 1:1, te ćemo tako putnika u četvrtfinale dobiti nakon revanša na Etihadu, a koji je na rasporedu 14. marta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()