Navijači čekaju u redovima da odaju posljednju počast Peleu

"Hvala ti na svemu, Pele. Tvoja priča zauvijek će ostati u srcu svakog ljubitelja fudbala"

02.01.2023. 15:16
  • Podijeli:
Pele sahrana_Andre Penner AP Tanjug-63b2e2c4d4c12.webp Foto: Andre Penner / AP / Tanjug

Veliki broj navijača i Peleovih poštovalaca doputovalo je u Santos kako bi legendi odali počast i ispratili ga na posljednje putovanje.

Prema njegovoj posljednjoj želji, Pele će biti sahranjen u svom Santosu, na devetom spratu gradskog groblja.

Na stadionu sve je još od nedjelje spremno za zadnji pozdrav legendi.

U ponoć, u momentu kada je nova zamijenila staru godinu, Fudbalski savez Brazila se oglasio na društvenim mrežama:

"Vječnost. Nedjelja, 1. januar, fotografija našeg kralja ukrašava prostorije saveza u Rio de Ženeiru. Hvala ti na svemu, Pele. Tvoja priča zauvijek će ostati u srcu svakog ljubitelja fudbala".

Navijači su cijelu noć čekali da kapije stadiona budu otvorne. Kako najavljuju brazilski mediji, Peleova majka Selest, koja je u novembru napunila 100 godina,  ipak će imati priliku da se oprosti od svog sina.

"Razgovarali smo, ali ona nije razumjela kakva je situacija. Ona je u svom svijetu. Otvorila je oči kada sam spomenula njegovo ime i samo je rekla da ćemo se moliti se za njega, ali ona nije svjesna šta smo joj govorili", ispričala je Peleova sestra Marija Lusija.

Ceremonija sahrane nekrunisanog kralja fudbala počeće na stadionu Santosa. Kovčeg sa njegovim posmrtnim ostacima biće izložen na centru 24 sata prije nego što bude, na putu ka groblju, pronesen ulicama Santosa.

Kovčeg će na stadionu biti izložen danas od 17 časova, a navijači koji su okupljeni ispred još od nedjelje uveče pjevaju Peleu u čast i prave karnevalsu atmosferu.

Sutra će kovčeg biti pronesen ulicom u kojoj živi Peleova majka, nakon čega će biti sahranjen na devetom spratu Memorijalnog groblja Ekumenika kako bi i tako mogao da gleda svoj grad.

Samom činu sahrane prisustvovaće isključivo članovi porodice.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()