Nastavlja se Liga prvaka, u centru pažnje sudar divova na Anfieldu

Da li će se Liverpool osvetiti Realu za poraz u prošlogodišnjem finalu

21.02.2023. 07:57
  • Podijeli:
anfield - liga prvaka - reuters-63f46b1adf41f.webp Foto: Reuters

Pravi spektakl će se večeras igrati na Anfieldu u okviru osmine finala Lige prvaka. Naime, domaći Liverpool će dočekati aktuelne prvake Evrope, Real Madrid, što će biti repriza prošlogodišnjeg finala igranog u Parizu, kada je Real slavio.

Redsi nisu dobro započeli novu godinu, ali su u posljednje dvije utakmice u Premier ligi uspjeli zabilježiti pobjede.

Jurgen Klopp na raspolaganju neće imati Thiaga Alcantaru, Luisa Diaza, Ibrahimu Konatea, Arthura. Međutim, Anfield će biti dodatni faktor koji bi mogao pomoći Redsima u ispunjenju cilja, a to je svakako prolazak u narednu rundu.

Sa druge strane, Carlo Ancelotti će biti lišen usluga dva vrlo bitna igrača u veznom redu. Tako na put u Englesku nisu krenuli Toni Kroos i Aurelien Tchouameni što je veliki hendikep za Madriđane.

Liverpool je osljednju pobjedu protiv Reala zabilježio 2009. godine.

U drugoj utakmici, Eintracht će na svom terenu dočekati zahuktali Napoli. Tim iz Franfurta je uspio proći veoma tešku grupu, a ždrijeb ih nije mazio ni u osmini finala. Eintracht je u prilično dobroj formi u posljednje vrijeme budući da su u zadnjih pet utakmica zabilježili samo jedan poraz.

Napolitanci će pokušati nastaviti svoju bajku ove sezone, na korak su do osvajanja Scudetta, a prema riječima trenera Luciana Spalettija, njegov tim želi doći što dalje i u Ligi prvaka.

Oba meča počinju u 21 sat.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()