Napoli se okliznuo, Benfica potonula u Baskiji

U 21 sat u Madridu počeo je dvoboj Reala i Brage

08.11.2023. 21:15
  • Podijeli:
Napoli Ajntraht_Gregorio Borgia 7-641234475e8c9.webp Foto: Gregorio Borgia

Okončana su još dva susreta četvrtog kola Lige prvaka.

U grupi C Napoli je remizirao sa Union Berlinom rezultatom 1:1 i dozvolio njemačkom timu da stigne do prvog i historijskog boda u elitnom UEFA-inom takmičenju.

Poveo je Napoli preko Politana u 39. minuti, a u 52. minuti je za poravnanje pogodio Fofana.

Nijemci su u Napulju prekinuli crnu seriju od 12 uzastopnih poraza u svim takmičenjima.

U 21 sat u Madridu počinje dvoboj Reala i Brage.

Kraljevi imaju devet bodova, Napoli sedam, Braga tri, a Union Berlin bod.

Real Sociedad je u grupi D napravio veliki korak ka osmini finala savladavši Benficu sa 3:0. Portugalci su u Baskiji potonuli za 21 minutu.

Merino je u šestoj minuti pogodio za prednost Sociedada, u 11. minuti je Oyarzabal je uduplao vodstvo, a u 21. minuti Barrenetxea postigao treći gol za domaći tim.

Mogao je Sociedad u 29. minuti i do četvrtog pogotka, ali Mendez nije realizirao jedanaesterac.

Benfica je utješni pogodak postigla u 49. minuti preko Rafa Silve.

Real Sociedad ima 10 bodova, tri više od drugoplasiranog Intera koji ima sedam bodova. Inter od 21 sat igra sa Salzburgom u Austriji. Prvak Austrije je osvojio tri, a Benfica je bez bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()