Nakon drame na sjeveru Londona: Arsenal savladao Totenhem i ostao u borbi za titulu

Od samog starta gosti su znali šta žele, a do vodstva su došli u 15. minuti. Korner je izveo Bukayo Saka, a Pierre-Emile Hojbjerg nespretnom reakcijom ubacuje loptu u svoju mrežu.

28.04.2024. 17:02
  • Podijeli:
Arsenal Totenhem-662e64e047edd.webp Foto: EPA-EFE

Nogometaši Arsenala u velikom derbiju sjevernog Londona savladali su mrskog rivala Tottenham rezultatom 3:2 te tako nastavili borbu s Manchester Cityjem za prvaka Engleske.

Činilo se da Arsenal u borbi za titulu ima znatno teži raspored od Manchester Cityja, ali Topnici korak po korak prelaze sve svoje teške rivale. Tako je bilo i ovoga puta, a Tottenham je u dobrom dijelu utakmice bio nedostojan rival.

Od samog starta gosti su znali šta žele, a do vodstva su došli u 15. minuti. Korner je izveo Bukayo Saka, a Pierre-Emile Hojbjerg nespretnom reakcijom ubacuje loptu u svoju mrežu.

U 22. minuti svi na Tottenham Hotspur stadionu mislili su da je domaćin poravnao. Micky Van de Ven postiže gol nakon jednog rikošeta u kaznenom prostoru Arsenala, ali nakon dugotrajnog slavlja, uslijedio je hladan "tuš" - gol je poništen zbog minimalnog ofsajda.

Košmar Tottenhama nastavljen je u 27. minuti kada je gostujući tim odigrao sjajnu kontru, a Saka ju je završio na lijep način, golom nakon što je čuvara bacio na pod driblingom.

Katastrofalnih 45 minuta za Pijetlove zaokruženo je novim golom i to ponovo nakon kornera, koji je ove sezone najjače Arsenalovo oružje. Ovoga puta pogodio je preporođeni Kai Havertz.

Rezultatom 3:0 za goste otišlo se na odmor, a kada se činilo da i igrači Tottenhama jedva čekaju da utakmica završi, u igru ih je vratio golman Arsenala David Raya. Dodao je loptu do Cristiana Romera, a argentinski stoper pogađa za 1:3.

U 85. minuti vrlo važan meč koji nam je vratio pravu dramu u derbiju. Declan Rice užasno reaguje i udara protivnika u svom kaznenom prostoru, a sudija Michael Oliver opravdano pokazuje na bijelu tačku nakon konsultacije s VAR-om.

Loptu je uzeo Heung-Min Son i lako je zakucao iz jedanaesterca za dodatno smanjivanje prednosti Arsenala. To je donijelo nadu domaćinu da može u posljednjih nekoliko minuta doći do veličanstvenog povratka.

Ipak, rezultat se nije mijenjao pa je Arsenal zabilježio jednu od najvažnijih pobjeda sezone za četiri boda prednosti na vrhu tabele u odnosu na Manchester City. Ipak, Građani Pepa Guardiole imaju dvije utakmice manje i još uvijek drže sve u svojim rukama, a prvu narednu igraju u nastavku dana na gostovanju Nottingham Forestu, piše "Kliks".

Rezultat i strijelci:

Tottenham - Arsenal 2:3 (Romero 64', Son 86' / Hojbjerg autogol 15', Saka 27', Havertz 38')

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()