Na sunce ćemo još pričekati: Kakvo vrijeme nas očekuje početkom sedmice

Djelomično vedro i nestabilno vrijeme

12.05.2024. 22:52
  • Podijeli:
kiša, jesen, kišobran pixabay-6638ab64e42b3.webp Foto: Pixabay

Kišoviti i oblačni dani nastavit će se širom Bosne i Hercegovine početkom sedmice (od 13. maja), pokazuju podaci Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako je saopćeno na ovoj stranici, sutra (ponedjeljak) nas u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro i nestabilno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana.

Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i Hercegovine, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U utorak će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Vjetar će biti slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između sedam i 12 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 15 i 20 stepeni.

U srijedu će također biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 16 i 22 stepeni.

U četvrtak će preovladavaće pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se prognoziraju slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jači pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom između 20 i 25 stepeni.

Od sredine i u drugom dijelu naredne sedmice očekuje se zatopljenje, porast osjećaja sparine uz nastavak promjenjivog vremena kroz veći dio sedmice. To znači tipično kasnoproljetno vrijeme uz izmjenu sunca, oblaka i povremenih pjuskova sa grmljavinom i mjestimičnih nepogoda, piše BH Meteo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()