Najskuplja zvijezda Reala šokirala Španiju: To je strašno, prava katastrofa

Nekada jedan od najboljih fudbalera svijeta, sada postao predmet šprdnje

05.01.2023. 16:51
  • Podijeli:
hazard-benzema-reuters.jpg

Najskuplji nogometaš Real Madrida u historiji Eden Hazard na udaru je kritika nakon još jedne razočaravajuće partije protiv niželigaša u Kupu kralja.

Real Madrid teškom je mukom prošao četvrtoligaša Cacerena u šesnaestini Kupa kralja, a strijelac jedinog gola bio je Rodrygo u 69. minuti.

Carlo Ancelotti opravdavao je svoje zvijezde lošim terenom na stadionu Princa Filipa.

“Za mene to nije bio nogomet, to je neki drugi sport”, sarkastično je utvrdio trener Reala i dobio otrovan odgovor suparničkoga kolege Julija Cobosa.

“Mislim da je baš to nogomet. Ancelotti je u godinama i siguran sam da je tokom karijere igrao i na gorim travnjacima”, zajedljivo je uzvratio trener Cacerana.

Španski mediji zabavljali su se prepucavanjem trenera, ali i izgledom Edena Hazarda, najskupljeg Realova pojačanja u historiji, igrača od kojeg se očekivalo da zamijeni Cristiana Ronalda i postane nova superzvijezda Kraljevskoga kluba.

Real više ne može izdržati s Hazardom, konstatirao je As.

“Nije napravio baš ništa, to je strašno. To se više ne može trpjeti, prava katastrofa”, grmio je u svojem komentaru poznati novinar Asa Tomas Roncero, koji je Belgijca nazivao Garrinchom 21. stoljeća kada je dolazio u Real iz Chelseaja.

No Hazard već odavno nije na tom nivou. Otkako je u Realu, izgleda katastrofalno. Iako je obećao da će se dovesti u red, opet se doima kao da nastupa na radničkim sportskim igrama, prenosi Gol.hr.

Da je daleko od idealne fizičke spreme, već se vidjelo na Svjetskom prvenstvu u Katru. Bio je prilično zapušten i nepripremljen, a igra mu je bila još lošija.

Izgledom i još više pruženom partijom protiv niželigaša upalio je alarm u madridskom klubu.

Hazardovi zagovaratelji reći će da se ne radi o neodgovornosti u brizi o fizičkoj formi, već o poremećaju metabolizma koji dovodi do nakupljanja neželjenih kilograma. Čak ako je to i istina, kako opravdati očajnu formu ocvale belgijske zvijezde?

Otkako je došao u Real iz Chelseaja, Hazard je više vremena proveo na bolničkom krevetu nego na terenu. Teško je ne posumnjati da konstantne povrede imaju veze s lošom fizičkom formom.

U sve treba uračunati i njegovu golemu plaću, trenutno najveću u Realu. Na godišnjoj razini zarađuje je oko 25 miliona eura. Prema posljednjim podacima, otkako je došao u Real, ima prosječnu platu 475 hiljada eura sedmično.

Real bi ga se radio riješio, zamotao bi ga u celofan i dao za 10 miliona eura, no teško da će se naći klub koji će mu ponuditi barem i približnu plaću. Hazardu ugovor ističe u ljeto 2024. i prilično je jasno da će ga odraditi do kraja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()