Najavio meč protiv Zvijezde: Trener Željezničara pohvalio rad svojih igrača

Želim da se vratim na pauzu iza nas. Puno i dobro smo radili na intenzitetu, taktičkm varijantama

20.10.2023. 11:40
  • Podijeli:
Nermin Bašić_FK Željezničar-644a3368d8ba0.webp Foto: FK Željezničar

Željezničar će u okviru 11. kola Premijer lige BiH dočekati Zvijezdu 09, a susret je najavio šef struke, Nermin Bašić.

"Želim da se vratim na pauzu iza nas. Puno i dobro smo radili na intenzitetu, taktičkm varijantama. Dobro nam je došla, bilo je puno analiza, odigrali smo i dvije utakmice i nadam se da će to pomoći boljim rezultatima. Što se tiče Zvijezde oni su ekipa u nastajanju, mogu biti opasni, nisu toliko naivni, ali želimo pobjedu. Pozitivan sam, momci su jako dobro radili u pauzi, željno iščekujem utakmicu i nadam se da nas može uvesti u pozitivan niz. Razmišljali smo dosta o promjenama, a dosta smo i mijenjali. Mislim da su svi dobili priliku, odabrat ćemo 11 najboljih, u najboljoj formi. Neki igrači nisu u formi, neki drugi koji bi ih trebali zamijeniti nisu na nivou kakav ja priželjkujem. Idemo na pobjedu, nema šta, moramo biti Željo, moramo biti dobri i jaki. Nadam se utakmici sa puno prilika, sa presingom", kazao je Bašić, a potom odgovorio na pitanje o Boljeviću i Selimoviću.

"Oba igrača su igrala protiv Zrinjskog i pokazali su da mogu biti pojačanja. Nadam se da će danas dobiti tu radnu dozvolu i da mogu igrati. Karakterno su se dobro uklopili u svlačionicu, profesionalni su i dobri momci, gladni su pobjeda. Mislim da su dva velika pojačanja za nas. Oni nisu prošli pripreme, ali ne samo oni, imamo mi dosta igrača koji nisu počeli raditi u isto vrijeme i nisu na istom nivou pripremljenosti i to je nešto što nijednom treneru nije lako za iznijeti", dodao je on.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()