Nacional: Uprava Dinama spasila jednog Boysa od hapšenja, avionom ga odvezli iz Grčke

Šokantne informacije procurile u javnost

03.10.2023. 11:31
  • Podijeli:
Grčka_policija_ubistvo navijača AEK-a_Foto Reuters-64d338dd116f0.webp Foto: Reuters

Nacional u najnovijem izdanju piše da je od izvora bliskih vodstvu Nogometnog kluba Dinamo doznao da je cijeli klub već mjesec i pol na iglama od straha da u javnost ne iscure informacije o tome kako se 8. avgusta, kad se avion s kompletnom Dinamovom ekipom vraćao iz Atine nakon što je utakmica s AEK-om otkazana zbog nereda u kojima je smrtno stradao jedan grčki navijač, u tom avionu nalazio jedan „slijepi putnik“.

Kako piše Nacional, u Grčku su putovala 64 člana Dinamove delegacije, a iz Atine se vratilo njih 65. Taj slijepi putnik, prema pisanju Nacionala, bio je jedan od pripadnika Bad Blue Boysa kojeg je vodstvo Dinama u noći kad je došlo do krvavih navijačkih sukoba i potom masovnog hapšenja hrvatskih navijača, prošvercalo u hotel u kojem je boravila Dinamova delegacija, dalo mu Dinamovu odjeću, a onda su ga ukrcali na charter let i dovezli u Zagreb.

Riječ je o, kako pišu, Dinu Kordiću, sinu Željka Kordića, zaposlenika i člana Skupštine Dinama. On je navodno nazvao Vlatku Peras u Atinu, a ona poslala Miljenka Sakomana i Brunu Markovića da ga pokupe. Željko Kordić sve je, piše Nacional, potvrdio policiji.

Dino Kordić se, piše Nacional, kad je grčka policija počela hapsiti huligane, sakrio u neki grm i nazvao oca. "Mali je nazvao oca, a ovaj je odmah nazvao Vlatku Peras i zamolio za pomoć. Ona je poslala šefa stadiona Miljenka Sakomana i organizatora puta Brunu Markovića da taksijem odu po malog. Našli su ga ondje potpuno mokrog od straha, prevezli do hotela i sakrili od policije. Ujutro su ga obukli u Dinamovu opremu i dovezli avionom u Zagreb", kaže Nacionalu jedan od više izvora koji su priču potvrdili.

Nacional navodi i da je došlo do sukoba između Vlatke Peras i Markovića jer je on navodno nije sam htio odlučiti o prijevozu Kordića te je od Peras tražio službenu potvrdu da ona to traži. "Ona je njemu potpisala da ga na svoju ruku uvodi u avion", kaže izvor Nacionala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()