Musa: Bit ćemo primorani da šaljemo nove pozive

Ahmedhodžić radi preglede u Engleskoj, njegov klub je obavezan da nam pošalje stepen povrede

05.09.2023. 21:40
  • Podijeli:
Vico_trening_Zmajevi_foto_NSBiH1-1663698080942.webp Foto: NS BiH

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine pred nastavak kvalifikacije i utakmice s Lihtenštajnom i Islandom suočava se s problemima u defanzivnoj liniji.

Potvrdio je to Slaven Musa, član stručnog štaba Zmajeva. Adrian Leon Barišić i definitivno će preskočiti nadolazeće utakmice zbog povrede aduktora, a Anel Ahmedhodžić u Engleskoj čeka nalaze i još uvijek se nije pojavio u bazi Zmajeva.

"Prvo je bila situacija sa Stevanovićem, umjesto njega je pozvan Menalo. Ne može se to kriti, niti sakriti. Na treningu se, vidite ko se "skine", ko trenira. Barišić i Ahmedhodžić nisu tu. Barišić je došao, ljekarski tim poslije pregleda će danas dati konkretne podatke (u međuvremenu potvrđeno da se radi o povredi aduktora)", rekao je Musa.

Ahmedhodžić radi preglede u Engleskoj, njegov klub je obavezan da nam pošalje stepen povrede. Stvarno vam o tome ne mogu više reći. To rješava naša ljekarska služba. Vjerovatno ćemo danas znati kakva je situacija s njima. Na osnovu toga ćemo se postaviti i vjerovatno biti primorani da pozovemo dva nova igrača, ako oni ne budu u mogućnosti da konkuriraju eventualni ni za prvu, ni za drugu utakmicu - dodao je član stručnog štaba selekcije BiH.

Današnjem treningu Zmajeva prisustvovao je i Tarik Muharemović, mladi bh. reprezentativac.

"Što se tiče Muharemovića, on je s U-21 reprezentacijom, jutros je došao praktički da imamo igrača za trening. Još jedan član stručnog štaba je morao trenirati da bismo napravili trening 11 na 11. To su stvari koje su vidljive i koje niko ne može sakriti", konstatovao je Musa.

Kada je u pitanju "B lista" igrača na koje Kodro računa u slučaju da neko sa spiska otpadne, od stopera je jedino u konkurenciji Siniša Saničanin.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()