Mourinho "ugušio" Bayer, Roma je u finalu Evropske lige

Fudbaleri Rome plasirali su se u finale Evropske lige nakon što su večeras sačuvali mrežu u Leverkusenu protiv Bayera (0:0) u uzvratu polufinala

18.05.2023. 23:16
  • Podijeli:
roma - ludogorets_profimedia-1667512677434.webp Foto: Profimedia

Roma je bila od početka turnira jedan od favorita iz sjene i pod vodstvom sjajnog Josea Mourinha došla je do samog kraja i ima realnu šansu da osvoji trofej.

S obzirom da nije završen duel u Sevilli između istoimene domaće ekipe i Juventusa, pričekat ćemo još malo prije nego saznamo s kim će Vučica igrati za trofej.

Roma je dobar dio posla odradila u prvoj utakmici kada je slavila sa 1:0, a večeras je bila orijentisana na odbranu i od samog početka, pa do kraja gosti iz Rima su se branili i na kraju odbranili.

Rekli bismo, Jose je "ugušio" Bayer, taktički ipak nadmudrio svog nekadašnjeg igrača Xabija Alonsa i ponovo dokazao da je čovjek za velike stvari.

Prvu veliku šansu imao je Bayer u 12. minuti kada je Moussa Diaby zatresao prečku. Redali su se opasni napadi pred golom Rimljana, ali lopta nije htjela u gol. Ili su igrači Apotekara bili neprecizni ili je Rui Patricio dobro radio svoj posao na golu Rome.

U nastavku meča apsolutna dominacija Bayera, dok je Roma nastavila da se brani i samo je čekala svoju šansu iz kontre.

Azmoun je bio blizu da donese vodstvo Bayeru u 81. minuti, ali je njegov udarac otišao malo pored gola Rome. Za Xabija Alonsa i njegove igrače bilo je to frustrirajuće, ali nisu mogli da slome otpor čvrstih Mourinhovih igrača, piše sportsport.ba.

Statistika je na kraju bila u potpunosti na strani Nijemaca, imali su čak 20 udaraca od čega šest u okvir, Roma ostala na jednom udarcu van okvira, ali šta to sada znači...

Jose Mourinho ide po svoj novi evropski trofej, a u Evropskoj ligi je već slavio 2017. godine kao trener Manchester Uniteda, dok je s Romom osvojio Konferencijsku ligu, a Ligu prvaka osvajao je s Portom i Interom.

BAYER (3-4-2-1): Hradecky – Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, Demirbay, Palacios, Bakker – Wirtz, Diaby – Azmoun.

ROMA (3-4-1-2): Patricio – Ibanez, Mancini, Cristante – Čelik, Matić, Bove, Spinazzola – Pellegrini – Abraham, Belotti

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()