Morata progovorio o sudijama i Realu, jednom rečenicom izazvao lavinu reakcija

Već godinama se postavlja pitanje da li španski arbitiri favrizuju Real, pa i Barcelonu

12.10.2023. 16:50
  • Podijeli:
morata reuters-6527e63c62501.webp Foto: Reuters

Napadač Atletico Madrida Alvaro Morata dao je zanimljivu izjavu vezanu za suđenje u španskoj La Ligi i tako izazvao dodatnu polemiku.

Već godinama se postavlja pitanje da li španski arbitiri favrizuju Real, pa i Barcelonu, a Morata koji sada nastupa za Atletico, jednom rečenicom indirektno je potvrdio sumnje.

"Kako vas sudije tretiraju sada kad ste u Atleticu, a kako su se ponašale kad ste igrali u Real Madridu?", upitao je španski novinar Moratu, koji je svojevremeno igrao i za Kraljevski klub.

"Već znate odgovor, baš kao i svi ostali", rekao je Morata.

Morata je prve nogometne korake napravio u madridskom Atleticu (2005-2007), a 2008. godine je prešao u Real za koji je i debitovao kao senior. Potom je igrao za Juventus i Chelsea, vraćao se i u Real, Atletico i Juventus, a od jula 2022. godine je ponovo u dresu Jorgandžija.

Ove sezone igra izvanredno i već je na osam utakmica postigao sedam golova u svim takmičenjima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()