Modrić se skinuo i na tjelu pokazao tragove drevne islamske terapije hidžame

Vatreni su u polufinalu boljim izvođenjem penala pobijedili Tunis, a u afričku državu doputovali su u petak. Sasvim očekivano najveća zvijezda bio je Modrić

26.03.2024. 12:29
  • Podijeli:
luka modrić reuters-65eea9ddc0a0a.webp Foto: Reuters

Luka Modrić se nalazi u Egiptu gdje zajedno sa ostatkom hrvatskih reprezentativaca čeka nastup u finalu međunarodnog turnira gdje će mu rivali biti upravo popularni Faraoni. Susret se igra u utorak u Kairu.

Vatreni su u polufinalu boljim izvođenjem penala pobijedili Tunis, a u afričku državu doputovali su u petak. Sasvim očekivano najveća zvijezda bio je Modrić.

Na jednom od treninga prije utakmice protiv Tunisa prisutni su snimili Modrića kako presvlači opremu i mnogi su se šokirali zbog prizora.

Naime, praktično cijela Modrićeva leđa su prepuna ožiljaka kružnog oblika što je posljedica brojnih hidžama koje je veznjak obavio u posljednje vrijeme.

I dok je ovaj prizor za neke jeziv, svi oni koji su svjesni značaja hidžame te redovno konzumiraju sve popularniju terapiju crvene krugove na Modrićevim leđima smatraju normalnom pojavom.

Ranije je u Real Madridu hidžamu redovno praktikovao Karim Benzema, a sluteći po tragovima na Modrićevim leđima isto je nastavio i dugogodišnji kapiten Vatrenih.

Hidžama, odnosno terapcija uz pomoć posudica je itekako korisna za sportiste liminiše toksine, pospješuje oporavak, pojavača snagu prilikom fizičke aktivnosti i čini tijelo opuštenijim.

Možda su i brojne obavljene hidžame jedan od razloga Modrićevog trajanja na velikoj sceni. Hrvat ima 38 godina, a na način na koji igra to se uopšte ne primjeti na terenu.

Dugo godina je ova metoda liječenja koja uglavnom služi za pročišćavanje krvi i proširivanje vena koje omogućuju bolju cirkulaciju bila vezana isključivo za arapski i muslimanski svijet, međutim posljednjih godina je postala univerzalna pojava.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()