Modrić prodajom dresa pomaže liječenje građana BiH

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske se uključio u humanitarnu akciju organizacije Pomozi.ba

14.09.2023. 13:21
  • Podijeli:
Luka Modric-1668157637612.webp Foto: Profimedia

Luka Modrić, jedan od najboljih veznjaka današnjice, odlučio se uključiti u humanitarnu akciju organizacije Pomozi.ba koja za cilj ima pomoć pri liječenju građana BiH.

Kapiten fudbalske reprezentacije Hrvatske i fudbaler Reala iz Madrida, poslao je putem Hrvatskog nogometnog saveza potpisan dres, koji će, kako su saopštili iz ove humanitarne ogranizacije odmah ići na aukciju, a novac od prodaje istog biće usmjeren na liječenje građana.

"U saradnji sa hrvatskim novinarima i HNS-om, do nas je stigao dres kapitena hrvatske nogometne selekcije Luke Modrića, kojeg stavljamo na aukciju. Nogometaš Real Madrida rado se odazvao našem prijedlogu da pomogne u liječenju bh. građana, te nam je, posredstvom HNS-a, poslao potpisan dres", navode iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Dalje stoji da će aukcija trajati do subote 17. septembra do 20 časova, a u objavi koju su iz Pomozi.ba postavili na svom Facebook profilu, navodi se da svi zainteresovani mogu ostavljati ponude u komentarima ispod te objave.

"U obzir ćemo uzimati samo ponude sa pravih profila, a prije zvaničnog objavljivanja osobe koja je ponudila najveći iznos, kontaktirat ćemo tu osobu za potvrdu. Sav prikupljeni iznos sa aukcije ide u Fond ‘Sportisti za život’, namijenjen za liječenje oboljelih bh. građana", poručili su oni, zahvaljujući se na ovom gestu.

  • Podijeli: