Modrić: 'Messi je velikan, ali Maradona je najveći'

Kapiten Hrvatske je u razgovoru za ESPN Argentina otkrio ko je po njemu najbolji fudbaler svih vremena

Autor: UNA HR
03.12.2022. 13:23
  • Podijeli:
Luka M slavlje_Reuters-638b3ab92a20b.webp Foto: Reuters

Cijeli će se  svijet složiti da je Lionel Messi jedan od najboljih igrača u istoriji, možda i najveći ikada što je igrao fudbal. 

Fantastični Argentinac postavio je rekorde koje će biti teško srušiti, osvojio gomilu trofeja i samo jedan mu nedostaje da ga se proglasi apsolutnim nogometnim božanstvom. Messi još nije bio svjetski prvak, a zadnju priliku za to ima upravo u Katru gdje večeras u 20 sati Argentina igra utakmicu osmine finala protiv Australije.

Messi će sigurno dati sve od sebe da Argentina uzme naslov, da ponovi uspjehe koje su Gaučosi imali kada je zemljom hodao fudbalski Bog Diego Armando Maradona. Sam Messi je više puta istaknuo kako je Maradona jedan i jedini. Idol svih Argentinaca, i ne samo njih, za cijelu vječnost.

Na vječno pitanje ko je od dvojice čarobnjaka bolji ovih je dana odgovor dao najveći hrvatski fudbaler svih vremena Luka Modrić.

„Za mene, najveći igrač svih vremena je Maradona. Zajedno s Messijem, Maradona i Leo su dva velikana, ali Diego je Diego“ rekao je veličanstveni Modrić za ESPN Argentina. Mnogi će se složiti s osvajačem Zlatne lopte iz 2018. godine, dok Messi večeras nastavlja pohod na jedini trofej koji mu nedostaje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()