Mimo svih očekivanja: Rumunija potopila favorizanu Ukrajinu

Završeno sa 3:0

17.06.2024. 18:08
  • Podijeli:
Rumunija AP PhotoAriel Schalit-66704d07c56b5.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit

Prvo veliko iznenađenje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Njemačkoj napravila je reprezentacija Rumunije.

Rumunija je mimo svih očekivanja potopila favorizovanu Ukrajinu sa 3:0

Tako Rumuni već sada došli na korak od plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva.


Rumune je u prednost doveo Stanču u 29. minutu, kada je postigao golčinu. Nakon lošeg ispucavanja Lunjin, lopta je stigla do Stančua koji je šutirao iz prve i pogodio rašlje ukrajinskog gola, a sa tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme.

Ništa bolje Ukrajinci nisu djelovali ni u nastavku. Rumunija je nastavila da dominira, a prednost je udvostručila u 53. minutu golom Razvana Marina. Sjevnula je kontra, loptu je poveo Stanču, ona je došla do Marina koji je šutirao sa 20-ak metara i smjestio loptu u mrežu

Sve je bilo gotovo četiri minuta kasnije. Tačku na i stavio je Denis Draguš. Izveli su Rumuni korner, uslijedila je kratka kombinacija, Man je ubacio oštru loptu u peterac, a na pravom mjestu se našao Draguš koji je otvorio stopalo i smjestio loptu u mrežu.


Pokušala je Ukrajina do kraja meča da smanji prednost, ali osim pokušaja Mihaila Mudrika nisu uspjeli ništa značajnije da urade.

Rumunija je tako došla do tri boda u grupi E, a u narednom kolu sastaće se sa reprezentacijom Belgije, dok će Ukrajinici priliku za popravni imati protiv Slovačke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()