Meho Kodro u stručni štab dovodi Slovenca, Zmajevima milionske premije za plasman na EP?

Mostarac se odlučio za dvojac s kojim je sarađivao dok je radio u švicarskoj Lozani

16.08.2023. 10:55
  • Podijeli:
meho kodro armin durgut pixsell-64cb95f22ec12.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Meho Kodro, novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, kompletira svoj stručni štab.

Premda će zadržati neke koji su radili s Farukom Hadžibegićem, novi selektor odlučio je angažovati i dvojicu novih.

Kako pišu Sportske legendarni Mostarac se odlučio za dvojac s kojim je sarađivao dok je radio u švicarskoj Lozani. I jedan i drugi su s ovih prostora, iako godinama rade u inozemnim klubovima.

Navodno, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine dao mu je odriješene ruke u izboru saradnika, a Kodro je odlučio povećati svoj stručni štab. Uz postojeće Elvira Rahimića, Almira Seferovića, Sinišu Mrkobradu, kompletirao je tim s ljudima s kojima je sarađivao u Švicarskoj.

Ulogu video analitičara imat će Ermin Avdić. Drugi trener, koji će biti uz Kodru, je Slovenca Dalibor Stevanović, koji ima 38 godina i rođen je u Ljubljani. I on je radio s Kodrom u švicarskom drugoligašu Lozani.

FSBiH dao je Kodri zadaću da kroz kvalifikacije ili baraž u Ligi nacija reprezentaciji osigura plasman na Evropsko prvenstvo, a kako piše isti izvor Zmajevima su za plasman obećane i milionske premije.

Zmajevi nakon četiri kola kvalifikacija za EURO 2024 imaju samo tri boda (pobjeda protiv Islanda) i tri poraza (Slovačka, Portugal i Luksemburg). Bit će teško očekivati da Kodro odvede naš državni tim do jednog od prva dva mjesta u grupi, koja vode na EP, ali će imati priliku da uigra ekipu za baraž kojeg su Zmajevi osigurali osvajanjem prvog mjesta u Ligi nacija - grupa B3 i preko kojeg bi u "popravnom" mogao da Zmajevima osigura plasmana na EURO i višemilionsku zaradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()