Manchester City i Inter Milan u polufinalu Lige prvaka

Manchester City i Inter Milan drugi su polufinalisti UEFA Lige prvaka nakon što su u večerašnjem revanšu remizirali protiv Bayerna Minhena i Benfice

19.04.2023. 23:04
  • Podijeli:
AA-20230419-30901855-30901848-UEFA_LIGA_PRVAKA_FC_INTERNAZIONALE_BENFICA-6440574a3bb96.webp Foto: Anadolija

Manchester City i Inter Milan drugi su polufinalisti UEFA Lige prvaka nakon što su u večerašnjim revanš mečevima remizirali protiv Bayerna iz Minhena i Benfice.

City je nakon pobjede od 3:0 u prvoj utakmici na domaćem terenu, remizirao u revanšu u minhenskoj "Allianz Areni" rezultatom 1:1.

Strijelac za "građane" bio je Erling Haaland, koji je gol postigao u 57. minuti susreta. Prethodno je u 37. minuti propustio priliku da s bijele tačke dovede City u vodstvo.

Bayern je u nekoliko navrata imao priliku doći do izjednačenja, a u 75. minuti im je poništen gol zbog ofsajd pozicije.

Bavarci su do izjednačenja došli u 83. minuti nakon što je Joshua Kimmich uspješno izveo penal.

U drugom meču Inter je remizirao s Benficom (3:3) na domaćem stadionu "Giuseppe Meazza". Milanski klub branio je dva gola prednosti iz prvog duela protiv lisabonskog kluba, što se na kraju ispostavilo ključnim za plasman u polufinale elitnog takmičenja.

U 14. minuti Interov Nicolo Barella pogodio je mrežu na asistenciju Lautara Martineza, međutim Benfica je do kraja prvog poluvremena uspjela izjednačiti golom Fredrika Aursnesa u 38. minuti.

Inter je u vodstvo ponovo došao u 66. minuti, a strijelac je bio Lautaro Martinez, dok je Joaquin Correa u 78. minuti postigao pogodak za 3:1.

Benfica je u 86. minuti postigla drugi gol zahvaljujući Antoniju Silvi, a gol za konačnih 3:3 postigao je Petar Musa.

City će u polufinalu igrati protiv Real Madrida, a Inter protiv gradskog rivala Milana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()