Majstorija Szoboszlaija u pobjedi Liverpoola, Palace u finišu slomio Vukove

Liverpul je poslije startnog remija u Premier ligi na gostovanju Chelseaju vezao tri pobjede

03.09.2023. 19:30
  • Podijeli:
liverpool - reuters-63f6432172d4b.webp Foto: Reuters

U prva dva nedjeljna meča četvrtog kola Premier lige slavili su domaći timovi, Liverpool protiv Aston Ville, a Crystal Palace u duelu sa Wolverhamptonom.

Liverpul je poslije startnog remija u Premier ligi na gostovanju Chelseaju vezao tri pobjede. Prethodne dijve izabranici Jurgena Kloppa ostvarili su uz desetoricu na terenu, ovoga puta nisu imali takve muke.

Tačnije, u pobjedi protiv Aston Ville od 2:0 nisu imali nikakvih muka. Apsolutna dominacija u posjedu lopte donijela je i bolje prilike, na kraju i golove domaćem timu na “Anfieldu“.

Gledaoci se još nisu ni smjestili, a Liverpool je vodio, u trećem minutu Alexander-Arnold je izveo korner u svom stilu, a Dominik Szoboszlai je šutirao, lopta se od stative odbila u gol Martineza – 1:0.

U 22. minutu prednost Liverpoola je duplirana, najprije je Nunez pogodio stativu, lopta se odbila u polje Ville, pogodila Casha koji nije stigao da se izmakne i odsjela je u njegovoj mrežu – 2:0.

Početkom drugog poluvremena viđen je nevjerovatan promašaj Nuneza. U 48. minutu Salah je umakao odbrani gostiju, fantastčno centrirao preko odbrane Ville, a na drugoj stativi usamljeni Nunez je sa dva metra nekako uspeo da ne ubaci loptu u mrežu.

Ipak, iskupio se Urugvajac sedam minuta kasnije, kad je uzvratio asistenciju Salahu, a Egipćanin je bio izuzetno precizan – 3:0.

Crystal Palace je odlično ušao u sezonu, ostvario je i drugu pobjedu, osvojio sedmi bod u četiri kola. Londonski tim je slavio trijumf protiv Wolverhamptona – 3:2.

U prvom poluvremenu mreže su ostale netaknute, iako je bilo šansi na obje strane. Ipak, u nastavku Palace je poveo, Mitchell je sjajno uposlio Edouarda koji je u 56. minutu savladao golmana gostiju.

Uzvratili su Wolvesi preko Hwanga u 65. minutu, ali je to samo ražestilo domaćina, koji je odigrao sjajno u finišu. Golom Ezea u 78. minutu Palace je ponovo poveo, a kad je šest minuta kasnije drugi put pogodio Edouard riješeno je i pitanje pobjednika.

Doduše, u šestom minutu nadoknade Kunja je unio koliko-toliko neizvjesnosti, ali nije bilo vremena za izjednačenje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()