Majer: 'Godinama smo u fudbalu i naučili smo živjeti s kritikama'

'Kanada ima tri, četiri pojedinca koji iskaču, poput Daviesa i Davida, ali u modernom fudbalu ne igraju pojedinci nego ekipa', kaže Majer

25.11.2022. 17:35
  • Podijeli:
lovro majer_Goran Stanzl_PIXSELL-1669391529069.webp Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na konferenciji za novinare hrvatske fudbalske reprezentacije u petak su gostovali Lovro Majer i Joško Gvardiol. Dva dana uoči dvoboja s Kanadom govorili su o raspoloženju nakon utakmice s Marokom te o očekivanjima od sljedeće.

"Lakše je analizirati nakon dobrog sna. Ovo je Svjetsko prvenstvo, prvi dvoboj, pritisak za obje ekipe, ali siguran sam da će biti bolje u sljedećim utakmicama. I mi u zadnjoj liniji trebali smo malo više preuzeti odgovornost što se tiče taktičkog dijela. Protok lopte odostraga je bio dosta sport, to treba biti puno brže. Moramo raditi ono što rade moderni štoperi, ulazak u igru s loptom, što se tiče našeg dijela", rekao je Gvardiol.

Majer, pak smatra, da Gvardiol nema razloga za samokritiku.

"Joško je vrlo samokritičan, ali nije samo to bio razlog, ne može se kriviti pojedince. Maroko je jako dobro stajao, dobro se branio, premalo nas je bilo prema gore, trebamo preuzeti puno više rizika s dobrim otvaranjem i pasovima. Cijela ekipa je trebala to odraditi bolje", mišljenja je Majer i dodao:

"Činjenica je da niko od nas ne voli čuti kritiku, ali godinama smo u fudbalu i naučili smo živjeti s tim i iz kritika izvući što bolje, naučiti šta napraviti bolje. Niko nije bio zadovoljan nakon utakmice, ali nema razloga za previše brige, znamo svoj kvalitet".

Trenutno je, međutim, puno važnije okrenuti se utakmici protiv Kanade.

"Što se tiče Kanade, u utakmici s Belgijom pokazali su kakva su ekipa. Odigrali su fenomenalno i zaslužili smo minimalno bod. Sve je na nama, imamo kvalitetnu ekipu i bit će sve dobro. Kanada ima tri, četiri pojedinca koji iskaču, poput Daviesa i Davida i još par njih, ali u modernom fudbalu ne igraju pojedinci nego ekipa, a tu su jako jaki i organizovani", kaže Majer, koji je prokomentarisao i izjavu kanadskog izbornika da će "sje**ti Hrvatsku":

"Ako mu je to način da motiviše svoju ekipu, zašto ne, super. No opet, ne obaziremo se na to, uzećemo to kao motivaciju za nas i vjerujem da se neće to baš tako dogoditi." 

Svoje mišljenje o tome ima i Gvardiol.

"Svako ima pravo svašta pričati, ali teren je pokazatelj, svaka utakmica traje 90, odnosno na ovom prvenstvu 100 minuta, ali daćemo svoj maksimum i vjerujem da ćemo uzeti tri boda", dodao je uz osmijeh Gvardiol, koji igra u Bundesligi s najvećom kanadskom zvijezdom Daviesom.

"Znamo o kakvom se igraču radi, znamo da mu je forte brzina i moramo biti spremni na to. Što se mene tiče možemo ga i duplirati na toj strani u fazi odbrane", zaključio je Gvardiol. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()