Mahrez zvanično u Saudijskoj Arabiji

Krilni napadač napustio Manchester City

28.07.2023. 14:25
  • Podijeli:
mahrez reuters-64b4f708dfac5.webp Foto: Reuters

Alžirski reprezentativac Riyad Mahrez novi je nogometaš saudijskog Al-Ahlija, potvrđeno je na zvaničnim stranicama oba kluba koji su učestvovali u ovom poslu.

Mahrez (32) je od danas novi član brojne ekipe zvijezda koje su evropski zamijenili saudijskim nogometom. Odličnim uvjetima u ugovoru privukao ga je Al-Ahli, a i Manchester City je odlično prošao.

Novi prvak Evrope inkasirao je oko 40 miliona eura, što je lijepa cifra ukoliko se uzme u obzir da je Mahrez već u 33. godini i da Pep Guardiola podmlađuje ekipu, poziciju po poziciju.

Odlazak Alžirca u Saudijsku Arabiju još je jedan veliki gubitak za evropski nogomet nakon što su tamo otišli nogoemtaši poput Cristiana Ronalda, N'Goloa Kantea, Marcela Brozovića, Karima Benzeme, Roberta Firmina i još na desetine drugih.

Mahrez je u karijeri prikupio impozantnu kolekciju trofeja. Osvojio je Ligu prvaka, pet titula prvaka Engleske uključujući i onu senzacionalnu s Leicesterom te brojne kupove. No, izdvaja se i titula prvaka Afrike, što je najveći uspjeh s reprezentacijom Alžira.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()