Luis Rubiales saslušan je u srijedu prije podne pred španskim sudom

Objasnio šta se dogodilo

05.10.2023. 15:49
  • Podijeli:
luis rubiales reuters-64e9f15c83e07.webp Foto: Reuters

Nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubiales saslušan je u srijedu prije podne pred španskim sudom po tužbi za seksualni napad i prinudu koji je protiv njega pokrenulo Tužilaštvo, a po tužbi Jennifer Hermoso.

U svojstvu svjedoka su pred sud pozvani brojni zaposleni Fudbalskog saveza, kompletan tim i stručni štab koji je tada vodio reprezentaciju.

U srijedu su se pred sudom pojavile i Alexia Putellas, Irene Paredes i Mischa Rodriguez i dale svoje svjedočenje.

“Grlio sam igračice i trenera kada je ona naišla. Prišla mi je i zagrlila me. Zagrlili smo se, ona me je podigla i napravila gestikulaciju, kao da će pasti, sv se dogodilo tokom razgovora u kome sam je podsjetio da bez nje ne bismo osvojili Svjetsko prvenstvo. I pitao sam je, pitao sam i ona je rekla da je u redu“, prenose španski mediji Rubialesovo svedočenje pred sudom.

“Kada god je u prilici zagrli me i ja isto zagrlim nju, nema u tome ništa više od toga. Dva ili tri minuta kasnije, svi su me podigli i bacili me u vazduh. Ja u tom momentu nisam rekao da ne bi smjeli da dodiruju, izvinite na mom izražavanju, moju zadnjicu, moja koljena ili moja leđa. Osvojili smo Svjetsko prvenstvo i vladala je nevjerovatna euforija i sreća i bilo je zaista nevjerovatno“, nastavio je Rubiales.

“Sve se dogodilo prirodno, kao kada biste dobili na lutriji ili kada bi ste čuli da je završen rat u Ukrajini ili kao da ste osvojili Svjetsko prvenstvo, bilo je spontano. I sama je rekla, rekla mi je da je u redu“, završio je Rubiales svoje svjedočenje.

Pred sudom će se, po pozivu Tužilaštva, pojaviti i bivši selektor Jorge Vilda, direktor muške reprezentacije Albert Luque i bivši direktor marketinga Ruben Rivera (svi su dobili otkaz prije ili nakon pregovora sa ženskom reprezentacijom, a na zahtjev igračica). Njihova saslušanja su zakazana za 10. oktobar.

U međuvremenu je sudija Francisco de Jorge odlučio da status Luquea i Rivere promijeni iz statusa svjedoka promijeni u status osumnjičenih.

U četvrtak će biti saslušani portparol ženskog tima Patricia Peres i Miguel Garcia Kuba, sada već bivši direktor za integritet FS Španije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()