LŠ: Siti pod imperativom, Džeko kod Grujića

"Treba da nametnemo svoju igru i treba da pobijedimo. Osvajanje trofeja je nešto zbog čega smo tu. Ali, svi to žele. Nema izuzetaka"

14.03.2023. 10:30
  • Podijeli:
Siti Lajpcig_Andreas Gora AP TAnjug-64102fa79d8ba.webp Foto: Andreas Gora / AP / TAnjug

Fudbaleri Mančester sitija i Lajpciga večeras biju boj sa visokim ulogom - plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona.

Bitka rivala koji su u prvom okršaju remizirali 1:1 zakazana je za 21 čas. U istom terminu će Porto Marka Grujića pokušati da nadoknadi 0:1 protiv Intera Edina Džeke.

Siti je odavno osvojio sve na Ostrvu. Ušonja je pehar koji sanja armija navijača u plavom dijelu Mančestera.

Šef Pep Gvardiola je u uvertiri duela govorio o tom pritisku, ali i o tome da se ne slaže da će njegov mandat među Građanima definisati potencijalni trijumf u eliti.

Bilo kako bilo, španski stručnjak je svjestan težine večerašnjeg ispita protiv tima za kojeg je imao samo riječi hvale.

"Lijepo je čuti da nas svrstavaju među favorite. No, stvarnost je nešto drugo - 95 minuta na travnjaku pa ko bude bolji. Svaka ekipa koja je dogurala u ovu fazu je dobra. Treba da nametnemo svoju igru i treba da pobijedimo. Osvajanje trofeja je nešto zbog čega smo tu. Ali, svi to žele. Nema izuzetaka", jasan je Pep.

Njegov kolega Marko Roze može da bude zadovoljan prikazanim u prvom susretu, pogotovo u drugom poluvremenu istog. Pa ipak, podatak da neće moći da računa na povrijeđene Kristofera Nkunkua i Ksavera Šlager umnogome će gostima otežati posao.

"Svjesni smo protiv koga igramo. Za uspjeh nam je potrebno ogromno samopouzdanje i hrabrost, te najbolja partija u sezoni. Znamo šta Erling Haland može da uradi. U prvom meču smo ga dobro branili, ali nikada ne možete da ga skroz zatvorite. I nije samo od problem. Protivnik ima mnoštvo vrhunskih fudbalera. Moramo stalno da budemo budni", naglasio je Roze.

Uzbuđenja neće nedostajati na "Dragau", gdje će Zmajevi pokušati da prelete Nero-azure. Kasni gol Romelua Lukakua u prvoj utakmici bio je prevaga. Za očekivati je da Belgijanac i večeras bude starter, zajedno sa Lautarom Martinezom, dok će bh. as Džeko svoju šansu vjerovatno čekati sa klupe.

Srpski vezista Grujić bi, s druge strane, trebao dobiti povjerenje Serđa Konseisaoa od prvog minuta. Portugalski div je eliminisan u šest od zadnjih sedam evropskih dvomeča kada izgubi prvi suret. Ono što može da hrabri domaćina je podatak da je dobio posljednja četiri okršaja na svom terenu protiv italijanskih rivala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()