Liverpool preokretom protiv Crystal Palacea stigao na prvo mjesto

Sudija Madley bio u centru pažnje

09.12.2023. 15:37
  • Podijeli:
liverpool reuters-65747b5ebbd8c.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpoola su pobijedili Crystal Palace u gostima rezultatom 2:1 u prvom susretu 16. kola engleskog Premiershipa.

Liverpool je na gostovanju u Londonu bio bezopasan većim dijelom susreta, a to najbolje ilustrira podatak da je prvi šut u okvir gola imao tek 14 minuta prije kraja susreta, no i pored toga je stigaodo trijumfa.

Ni Palace nije imao mnogo prilika, a dva najveća uzbuđenja pred golom Liverpoola tiču se situacija u kojima je VAR morao intervenisati.

Najprije je u 31.minuti sudija Andy Madley dosudio penal, no nakon intervencije kolega iz VAR sobe je pogledao snimak i poništio svoju odluku, a potom smo u 57. minuti vidjeli totalno suprotnu situaciju.

Naime, u 54. minuti Jarrell Quansah je u svom kaznenom prostoru udario Jean-Philippea Matetu, a Madley je pokazao da se igra nastavi.

Akcija nije prekinuta skoro tri minute, a prilikom prvog prekida Madyleyja su ponovo pozvali iz VAR sobe, a i ovaj put je nakon gledanja snimka poništio svoju prvobitnu odluku, te je dosudio penal kojeg je Mateta pretvorio u pogodak.

U 75. minuti Madley je ponovo dospio u centar pažnje kada je isključio igrača Palacea Jordana Ayewa zbog dva žuta kartona koja mu je, čini se olako, pokazao u razmaku od samo 15 minuta.

Liverpool je iz prvog šuta u okvir gola Palacea poveo, a strijelac je u 76. minuti bio Mohamed Salah koji je šutirao sa 15 metara, a lopta se od nesretnog Nathaniela Clynea odbila i prevarila Sama Johnstona.

Pobjedu Redsima donio je Harvey Elliott u 90+1. minuti susreta preciznim udarcem s ivice kaznenog prostora za konačnih 2:1 za Liverpool.

Liverpool je na ovaj način preuzeo, barem privremeno, prvo mjesto od Arsenala na tabeli Premiershipa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()