Liverpool odredio ko bi trebao biti Kloppov nasljednik

Sjajno vodi Apotekare ove sezone

07.02.2024. 11:12
  • Podijeli:
xabi alonso reuters-65127c2ec79c6.webp Foto: Reuters

Jurgen Klopp obavijestio je Liverpool, a onda i njegove navijače, da će na kraju sezone napustiti klub. Njemački stručnjak stigao je na Anfield 2015. godine i u razdoblju koje je uslijedilo donio Liverpoolu prvi ligaški naslov nakon 30 godina čekanja i prvi u Ligi prvaka nakon pauze od 14 godina. Upitno je ko će ga naslijediti.

Za Kloppa nema sumnje ko bi to trebao biti i Liverpool je na njegovu sugestiju već krenuo u akciju nagovaranja potencijalnog nasljednika. Xabi Alonso radi sjajnu stvar s Bayerom u ovoj sezoni, bivši je igrač kluba s više od 200 nastupa i osvojenom Ligom prvaka, i za mnoge idealan kandidat za Kloppovog nasljednika.

Njegov Bayer je jedina neporažena ekipa nakon 20 odigranih utakmica u Bundesligi i trenutačno lider ljestvice njemačkog prvenstva. 

Od tih 20 utakmica, Bayer je slavio u njih 16. S klubom iz Leverkusena je pod ugovorom do kraja sezone 2025./26.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()