Liga šampiona: Uvodne utakmice donijele vatromet sa deset golova

Bayern nije imao milosti pošto je pregazio Viktorij sa 5:0. Marseille je, s druge strane, preokretom 4:1 nanio prvi poraz Sportingu

04.10.2022. 21:09
  • Podijeli:
Bayern Munich v Viktoria Plzen foto Reuters-1664910608875.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Bayerna razbili su večeras Viktoriu Plzen u trećem kolu grupe C Lige šampiona rezultatom 5:0, dok je Olympic Marseille slavio sa 4:1 protiv Sportinga iz Lisabona, kome je to bio prvi ovosezonski poraz u najelitnijem takmičenju.

Da se češka ekipa neće dobro provesti na Allianz areni nagovješteno je već u 7. minutu kada je Sane pogodio na asistenciju Musiale. Već poslije šest minuta Gnabry je povećao na 2:0 nakon solo akcije Leona Goretzke.

Bavarci se na tome nisu zaustavljali i nastavili su da "melju" protivnika. U 21. minutu Sadio Mane je postigao svoj prvi gol u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Do poluvremena Bayernu je poslije asistencije VAR-a poništen gol Musiale, zbog ofsajdu.

U nastavku Bayern je nastavio silovito i u strijelce se još jednom upisao Sane, a za konačnih 5:0 pogodio je Choupo-Moting u 59. minutu. Bayern nakon ove pobjede ima maksimalan skor i tri pobjede iz tri meča.

Utakmica na "Velodromu" kasnila je više od 20 minuta, jer fudbaleri Sportinga iz Lisabona nisu na vrijeme stigli na stadion zbog gužve u saobraćaju.

Na startu utakmice kasnila je i odbrana Marseilla i već u 1. minutu gosti su poveli golom Trincaoa. Ipak u nastavku domaći su bili mnogo bolji tim i prvo su preko Alexisa Sancheza izjednačili u 13. minutu, da bi već tri minuta kasnije preokrenuli na 2:1 udarcem Harita.

Balerdi je u 28. minutu povisio na 3:1, a za konačnih 4:1 strijelac je bio Mbemba.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()