Legenda Real Madrida napušta Europu: Potpisuje za klub koji prije godinu dana nije postojao

Klub će biti dio MLS ekspanzije u 2025. godini, te već drže razgovore sa potencijalnim igračima za iduću sezonu

14.05.2024. 21:49
  • Podijeli:
sergio_ramos_anadolija 1-65149358750d1.webp Foto: Anadolija

Legenda Real Madrida, Sergio Ramos ovoga ljeta će napustiti Europu.

Prema izvještaju The Athletica, Ramos će ovog ljeta biti slobodan igrač, a ne očekuje se da će produžiti ugovor sa Sevillom. Zbog toga, San Diego FC ambiciozno pokušava osigurati njegov potpis, te su u finalnim pregovorima.

Potpisuje za klub mlađi od godinu dana

San Diego FC je američki nogometni klub iz San Diega u Kaliforniji. Osnovan je 2023. godine i trenutno se takmiči u USL Championshipu, drugoj najvišoj razini nogometnog natjecanja u Sjedinjenim Državama.

Klub će biti dio MLS ekspanzije u 2025. godini, te već drže razgovore sa potencijalnim igračima za iduću sezonu.

Među transfer metama nalaze im se Hirving Lozano, Sergio Ramos i Kevin de Bruyne. Šanse da dobiju potpise navedenih igrača su slabe, ali ambicija je tu.

“Bajka” nije dugo trajala

Sergio Ramos je prošlog ljeta odbio bogatu ponudu iz Saudijske Arabije i potpisao za Sevillu. Ujedno se vratio u klub u kojem je započeo karijeru 18 godina ranije. Nažalost, Sevillina sezona se pokazala kao potpuni promašaj.

U sezoni 2023./24. Ramos je odigrao 34 utakmice za Sevillu u svim takmičenjima. Klub je rezultatski podbacio na svim frontama. U La Ligi su bliže borbi za opstanak nego Evropi, a iz Lige prvaka su izbačeni u grupnoj fazi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()