Kup BiH: Prštaće u Tuzli i Mostaru

Uzbudljivo će biti u okršaju Tuzla sitija i Zrinjskog, a pogotovo u bici starih rivala Veleža i Željezničara

05.04.2023. 10:32
  • Podijeli:
Tuzla siti_Tuzla siti-642d2fae52ef5.webp Foto: FK Tuzla siti

Prve utakmice polufinala Kupa BiH biće odigrane danas u Tuzli i Mostaru.

Uzbudljivo će biti u okršaju sve boljeg Tuzla sitija i šampionskog Zrinjskog (15.30 sati), a pogotovo u bici starih rivala, Veleža i Željezničara (20.30).

Tuzlaci su, čini se, pregrmili težak period kada im je i opstanak u eliti "visio". U posljednje tri utakmice nisu izgubili, a može da ih ohrabruje podatak da su neporaženi izašli iz duela sa ekipama iz vrha, Širokog i Borca.

No, Zrinjski je još veći "zalogaj". Plemići blistaju ovog proljeća, znaju samo za pobjede, nezadrživo jure ka duploj kruni i biće zanimljivo vidjeti da li će trijumfalnu seriju nastaviti i na "Tušnju".

Drama neće izostati n u "Vrapčićima". Derbi je imao i zanimljivu uvertiru, s obzirom na to da su se gostujući navijači "Manijaci" odlučili na bojkot zbog smještaja u tzv. kavezu. Najvatrenije domaće pristalice su zbog toga bojkotovale prethodne duele sa Borcem i Zrinjskim. Ali, ovog puta će biti na tribinama.

To je dodatno podgrijalo atmosferu među starim znancima koji će koplja ukrstiti od 20.30 časova.

Revanš dueli na programu su za 14. dana.

Bitka za pehar zakazana je za 17. maj na "Bilinom Polju".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()