Krunoslav Rendulić pronašao novi angažman, preuzima tim koji je nedavno igrao protiv Željezničara u Evropi

Prvi ispit Krunoslav Rendulić ima već u nedjelju i to najteži moguće, kada će njegov novi tim imati okršaj protiv lidera prvenstva Qarabaga na domaćem terenu

01.03.2024. 16:40
  • Podijeli:
Krunoslav Rendulić_UNA-6431bd2680e87.webp Foto: UNA

Bivši trener aktulenog prvaka Bosne i Hercegovine, Krunoslav Rendulić, pronašao je novi angažman i bit će novi trener azerbejdžanskog Neftchi Bakua.

Pedesetogodišnji hrvatski stručnjak preuzima devetorostrukog prvaka Azerbejdžana, a klub čeka novu titulu od 2021. godine.

Trenutno, Neftchi dijeli drugu poziciju nacionalnog šampionata, a za vodećim Qarabagom zaostaje čak 21 bod.

Sunarodnjaci golman Ivan Brkić i vezista Filip Ozobić, dočekuju Rendulića u klubu, a Ozobić je i azerbajdžanski reprezentativac sa 13 nastupa.

Očekivanja Neftchija od Rendulića su plasman u evropska takmičenja, odnosno najmanje treće mjesto do kraja sezone i plaman u kvalfikacije Konferencijske lige.

Situacija u borbi za Evropu izuzetno će biti neizvjesna, s obzirom na činjenicu da je razlika od drugog do osmog mjesta svega pet bodova, te čak sedam klubova se bori za dva mjesta koja vode u evropsko proljeće.

Prvi ispit Krunoslav Rendulić ima već u nedjelju i to najteži moguće, kada će njegov novi tim imati okršaj protiv lidera prvenstva Qarabaga na domaćem terenu.

Strateg iz Hrvatske prije odlaska u Azerbejdžan, vodio je u prošloj godini Zrinjski do duple krune u Bosni i Hercegovini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()