Kraj za Thomasa Tuchela! Napušta Bayern na kraju sezone, sve je dogovoreno

Očekivana odluka Bavaraca

21.02.2024. 11:52
  • Podijeli:
thomac tuchel reuters-65c7e41620e8a.webp Foto: Reuters

Novinar njemačkog Skyja i Bayernov insajder Florian Plettenberg je objavio da je nakon otvorenog razgovora između minhenskog kluba i Thomasa Tuchela odlučeno da se raziđu na kraju sezone te da je zvanična objava toga pitanje minuta.

Bayern trese velika kriza, a posljednji šok uslijedio je nakon poraza kod lidera Bayer Leverkusena (3:0) te izgubljene prve utakmice prve nokaut faze Lige prvaka kod Lazija (1:0).

Naime, minhenski klub je izgubio i kod osrednjeg Bochuma (3:2) u Bundesligi za treći poraz zaredom, što mu se posljednji put dogodilo na proljeće 2015. godine.

Nezaustavljivi Leverkusen sada bježi čak osam bodova, a Bayern je ispao i iz Kupa Njemačke i to od trećeligaša Saarbrückena.

Kriza je potaknula i priče o tome da Tuchel neće dočekati godinu dana na klupi Bayerna budući da je klub preuzeo krajem marta prošle godine.

Tada je odmah ispao iz Lige prvaka i Kupa, a njemački naslov osvojio je samo zato što mu ga je Borussia Dortmund nevjerovatno predala.

Ipak, dobio je šansu da poboljša svoj učinak u ovoj sezoni barem u iduća tri mjeseca, koliko je ostalo do kraja njegovog mandata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()